Birisi en iyi ücretsiz grafik tasarım yazılımını önerebilir mi?

Grafik tasarımı için ücretsiz bir yazılım arıyorum. İşlevsel ama kullanımı kolay ve yeni başlayanlar için uygun bir şey arıyorum. Herhangi bir öneriniz ya da kişisel favorileriniz var mı?

Dürüst olmak gerekirse, uçak kullanmaya çalışan bir çocuk gibi hissettirmeyen ücretsiz grafik tasarım yazılımı arıyorsanız, Canva’yı deneyin. Aşırı derecede başlangıç dostu, sürükle-bırak her şey ve sıfır grafik tasarım deneyiminiz olsa bile size ‘Ben yetenekliyim’ diye bağıran bir sürü şablona sahip. Evet, burada burada ücretli bazı şeylerle karşılaşabilirsiniz, ancak niş özelleştirmelere gerçekten düşkün değilseniz, para harcamadan bir sürü şey yapabilirsiniz.

Ya da “profesyonel tasarımcı” gibi hissetmek istiyorsunuz ama hâlâ beş parasızsanız, GIMP’e göz atabilirsiniz. Photoshop’un fakir adam versiyonu gibi bir şey, arayüzü biraz eski usul, ama dolaşmayı öğrenmek için sabrınız varsa süper işlevsel. Sadece nasıl kullanılacağını Google’da aramaya hazır olun çünkü öğrenme eğrisi… var. Vektör sanatına özel ilginiz varsa, bazı insanlar Inkscape’i de çok öneriyor, ancak başlangıçta o kadar sezgisel olduğunu söyleyemem.

Kısaca: Kolay grafikler için Canva; biraz çabayla Photoshop benzeri bir deneyim için GIMP; Adobe bütçesini harcamadan vektörler için Inkscape. Size en uygun olanı seçin.

Oh, ücretsiz ve kolay grafik tasarımı mı istiyorsunuz? Hırslı bir kombinasyon—bunu seviyorum. Size @yozora’nın Canva, GIMP ve Inkscape lineup’ına bir seçenek daha ekleyeyim: Krita. Teknik olarak dijital boyama ve illüstrasyon için yapılmış, ama grafik tasarım için şaşırtıcı derecede iyi. Arayüzü temiz ve çözmek için doktora yapmanız gerekiyormuş gibi hissetmezsiniz. Ayrıca açık kaynaklı, bu da biraz Adobe’ye meydan okuyormuşsunuz gibi hissettiriyor, anladınız mı?

Ancak Adobe’den bahsederken, izin verin ücretsiz seçeneklere biraz gölge düşüreyim—tam olarak Photoshop gibi bir şey bulmanız için para ödemeden mümkün değil. Tüm ücretsizlere bazı sınırlamalar getiriliyor. Canva, hızlı ve kolay için bir rüya, ancak belirli özellikler için o ücretli duvar mı? Temellerin ötesine küçük bir dokunuş eklemek isteyenler için can sıkıcı olabilir. Ve GIMP mi? Vah. Zamanınız ve sabrınız varsa harika, ama size rehberlik etmeyecek. Krita veya hatta Vectr (temel, tarayıcı tabanlı vektör editörü) iyi alternatifler—ama tamamen ruh halinize ve ne kadar derine dalmak istediğinize bağlı.

Kısaca özetlemek gerekir mi? Basit istiyorsanız Canva, sanatsal bir alana yönelmek istiyorsanız Krita, Taş Devri arayüzüne duygusal olarak hazırlıklıysanız GIMP, ve vektör işleri için belki Vectr’i deneyebilirsiniz. Ama hiçbirinin her yönüyle mükemmel büyülü bir tek boynuzlu at olmasını beklemeyin.

Reddit Rahat Stil, ~300 kelime.

Tamam, burada çok fazla Canva, GIMP, Krita ve Inkscape sevgisi görüyorum ve hepsi ruh haline bağlı olarak sağlam seçenekler, ama sana başka bir sürpriz sunayım—Photopea diye bir şey duydun mu? Bu tam bir cevher ve aslında tarayıcı tabanlı bir Photoshop klonu. Evet, mükemmel değil, ama ÜCRETSİZ olduğu için? Katmanlar, maskeler, karıştırma modları yapıyor ve hatta PSD dosyalarını açıyor. Vahşi. Dezavantajı mı? Reklamlar. Yan tarafta bir afiş seni bir sivrisinek gibi rahatsız edebilir, ama bununla yaşayabilirsen, her şey yolunda. Ah, bir de daha yavaş cihazlarda biraz gecikiyor. Yine de süper bir fırsat.

Şimdi, Canva büyük bir övgü alıyor (ve haklı olarak—selam, şablonlar dolup taşmış), ama gerçekten, biraz daha premium bir şey istediğin anda, o ödeme duvarı sana hayatta hiçbir şeyin gerçekten ücretsiz olmadığını hatırlatacak. Hızlı bir başlangıç yapmak isteyen yeni başlayanlar için harika.

GIMP’e gelince, diğerlerine katılıyorum: güçlü ama sanki başka bir onyıldan kalma hissi veriyor. Eğer bir öğrenme eğrisinden korkmuyorsan bir dene, ama 10 dakika içinde ustalaşmayı bekleme. Aynı enerji, Inkscape’e de geçerli—bu bir vektör canavarı (özellikle ücretsiz olması düşünülürse), ama grafik tasarım dünyasına zaten biraz aşina değilsen “çok kolay” diyemezsin.

Krita, işte bu ilginç bir geçiş. Daha çok sanatçılar ve dijital boyama için, ama evet, onunla grafik tasarımda da bir şeyler yapabilirsin. Kişisel olarak oyun sanatı ya da bazı fantezi illüstrasyonlar yapmıyorsam Canva veya Photopea’yı Krita’ya tercih etmezdim.

Yani, hızlı özet: Photopea, indirme gerektirmeyen bir Photoshop hissi istediğinde. Canva, hedefin hızlı, kolay ve “bak ne yaptım” anları ise. Ve GIMP/Inkscape/Krita, meydan okumaya hazırsan. Silahını seç ve harika şeyler tasarla.