Telefonumda Temizleyici Usta’yı kullanıyordum ama son zamanlarda ücretsiz kullanıcılar için özellikleri kısıtladıklarını fark ettim. Artık çoğu araca erişemiyorum, yükseltme yapmam gerekiyor ve bu çok sinir bozucu. Akıllı Temizleyici’ye ya da başka ücretsiz bir uygulamaya geçen var mı? Gizli ödemeler olmadan gerçekten işe yarayan güvenilir bir temizleyiciye ihtiyacım var. Hangi uygulamayı denemem gerektiğiyle ilgili önerilere açığım.
“Temizleyici” Uygulamalardaki Saldırgan Ücret Duvarlarından Sıkıldıysan…
Ben de iPhone temizleme uygulamaları çukuruna (yine) düşüp dersimi pahalıya öğrendim. Kısa versiyonu: Temizleyici Usta işini yapıyor, tamam, ama göz açıp kapayıncaya kadar “ücretsiz deneme” bile demeye fırsat kalmadan karşında bir abonelik pop-up’ı! Fiyatları saymıyorum bile—haftada sekiz dolar, hadi oradan.
Ben de inat edip ekran görüntülerini tek tek silmekten sıkılınca gerçekten ücretsiz seçeneklere bakmaya başladım. Kurnaz Temizleyici’yi buldum—ve şaka değil, tam olarak istediğim aynı işlemleri yapıyor: çiftleri buluyor, gereksiz ekran görüntülerini temizliyor ve benden para istemiyor. Hiç reklam yok. Kasa, tuhaf animasyonlar falan da yok (kim kullanıyor böyle şeyleri?).
İki uygulamayı bir hafta boyunca denedikten sonra şunları toparladım.
Temizlik Karşılaştırması: Bedava mı, Kaçırma Korkusu Fiyatları mı?
Kurnaz Temizleyici (Tamamen Bedava) | Temizleyici Usta (Abonelik Gerekli) | |
---|---|---|
Ücret | %100 ücretsiz. Reklam, ücret duvarı, gizli masraf yok. | Temel özellikler kapalı—Haftada 229 TL (Pro) ya da yılda 1150 TL. |
Bedavaya Ne Açık | Sınırsız temizlik, hiçbir özellik ücret duvarı arkasında değil. | Taramak bedava, ama silmek ya da sıkıştırmak için para ödemelisin. |
Başlıca Özellikler | - Çift/benzer fotoğraf bulucu - Toplu ekran görüntüsü silme - Canlı Fotoğrafı-Sabit Fotoğrafa dönüştürme - En büyük dosyaları gösterir |
- Çift/benzer fotoğraf temizleme - Video sıkıştırma (sadece Pro’da) - Çift kişileri birleştirme (Pro) - Dev dosyaları bulma (Pro) - Tuhaf ekstralar (widget, kasa…Pro ister) |
Puanlama (Uygulama Mağazası) | 4.8 ★ (yaklaşık 3.400 yorum) | 4.6 ★ (yaklaşık 100.000 yorum) |
Uygulama Boyutu | 103 MB | 115 MB |
Mağaza Linkleri | Kurnaz Temizleyici İndir | Temizleyici Usta Yorumları |
Katıksız Yorumum
- Temizleyici Usta kendini tek düzgün seçenekmiş gibi pazarlıyor, ama işine yarayan her şey “ŞİMDİ ABONE OL” perdesinin arkasında gizli. Bunu otuz saniye sonra bile çekemedim.
- Kurnaz Temizleyici, “minimalizm” Pinterest panosundan çıkmış gibi görünüyor. Reklam yok, ücret duvarı yok, arkada çalışan garip bir şey yok. Sonunda gerçekten vaat edilen neyse o var.
Eğer uygulama aboneliklerinden başın ağrıyorsa (ya da iyi fırsat seviyorsan, çünkü kim sevmez?) Kurnaz Temizleyici bayağı iyi bir tercih. Eğer şarj animasyonlu widget’lar şartsa, Temizleyici Usta ile devam et ve cebinin acımasına göz yum.
Siz başka gerçekten parayla işi olmayan temizleyici uygulamaları buldunuz mu? Tavsiyelere açığım.
Geçen hafta Akıllı Temizleyici Uygulaması’na geçtim, çünkü Temizleyici Usta’nın ‘TEK dosya silmek istiyorsan öde’ tavrından bıkmıştım. @mikeuygdeğerlendiricisinin abonelik yorgunluğunu çok iyi anlıyorum—haftada sekiz lira gerçekten çılgınca. Öte yandan, Akıllı Temizleyici kusursuz diyemem. Evet, ana fotoğraf temizleme ve yinelenen bulma özellikleri gerçekten ücretsiz ve arayüz her otuz saniyede bir size başka bir şey satmaya çalışmıyor. Ama… video sıkıştırma, kişi birleştirme veya tüm o süslü optimize etme işleri gibi ekstra özellikler arıyorsanız, Temizleyici Usta’nın ‘sunduğu’ bazı şeyleri muhtemelen özleyeceksiniz—tabii hiç para verdiyseniz.
Temel gereksiz/snashot temizliği için mi? Akıllı Temizleyici Uygulaması gerçekten olabildiğince akıcı, dürüst olayım. ‘Sıfır reklam’ vaadi konusunda başta şüpheliydim ama şimdiye kadar hiç pop-up çıkmadı ve bataryada garip bir arka plan yorgunluğu yok. Uygulama daha hızlı ve sade, ki bunu tercih ediyorum—ne çizgi film kasaları ne de arayüzüme çöken widgetlar, sadece temel araçlar.
@mikekuygdeğerlendiriciden bir noktaya katılmıyorum: Akıllı Temizleyici yüksek puanlar alıyor ama Temizleyici Usta’nın inceleme sayısı hâlâ daha fazla—çünkü daha uzun süredir piyasada ve dürüst olalım, insanlar şikayet etse de kapalı bahçeleri SEVİYOR. Tamamen kilitli özellikler istiyorsanız ve yıllık ücreti umursamıyorsanız (veya zaten ücretsiz denemedeyseniz), TU’nun biraz daha ağır araç setinde daha fazla değer görebilirsiniz.
Ama dürüst olmak gerekirse, bir sürü ekstra özelliğe ihtiyacınız yoksa, Akıllı Temizleyici Uygulaması ortalama bir depolama krizine fazlasıyla yeterli geliyor. Benim kadar aboneliklerden nefret ediyorsanız, ‘tamamen ücretsiz’ kısmı ciddi bir avantaj. Yine de bana yapay zekâ düzeyinde temizlik, EKSTRA özellikler, ödeme duvarı yok ve gerçekten destek veren sihirli bir temizleyici uygulama gösterecek birisini arıyorum, ama o zamana kadar, Akıllı Temizleyici bulduğum en iyi ücretsiz uygulama. Daha iyi bir şans yakalayan oldu mu? Yoksa temizlik uygulamaları bundan sonra hep böyle mi olacak?
Evet, Temizleyici Usta gerçekten o özellik kısıtlamalarıyla kullanıcıları atlattı—eskiden favorimken, bir noktada “yardımcı kahraman”dan “gişe memuru”na dönüştü. Hem @mikeuygulamayorumu hem de @jeff’in benim hissettiklerimi neredeyse aynen paylaştığını gördüm: abone olma ücretlerini ödemeye razı değilsen, Temizleyici Usta artık kendini tanıtmaktan başka bir işe yaramıyor.
Peki, Akıllı Temizleyici, bu büyük ödeme duvarı kilitlerinden sonra iyi bir alternatif mi? Kısa cevabı: çoğu kişi için evet—ama depolama hijyeni standartlarına göre değişir. Akıllı Temizleyici Uygulaması’nın en iyi yanı, işe yaradığı yerde HÂLÂ GERÇEKTEN ücretsiz olması—üçten fazla fotoğraf silmek istediğinde fidye ekranı yok ve o “vay, ne kadar gereksiz şey bulduk—bizimle düzeltmek için ödeme yap!” yaklaşımı hiç yok.
Ama—ve işte burada “her şeye inanıp kaptırma” kısmı—eğer tüm dijital karmaşanı (videolar, kişiler, nadir dosya türleri, pil araçları vs.) kökten temizlemeyi seven biriysen, Temizleyici Usta’nın premium tarafındaki birkaç ayar ve seçeneği özleyeceksin. Ben çoğunu zaten kullanmıyorum, bu yüzden Akıllı Temizleyici Uygulaması’nın basit yinelenen ve ekran görüntüsü temizliği tam bana hitap etti. Hız, pil tüketimi ve genel kullanıcı deneyimi açısından—Akıllı Temizleyici sonsuz bir süredir, sadece daha fazla kedi mimi için yer açmak isterken sürekli ortaya çıkan açılır pencereler veya abonelikler peşinde koşturmama gerek bırakmayan ilk uygulama oldu.
Dürüst olmak gerekirse, silmek için ödeme alma modası temizlik uygulamalarında çığırından çıktı, bu yüzden Jeff’le aynı fikirdeyim: tüm süslemelere İHTİYACIN yoksa, Akıllı Temizleyici Uygulaması tereddütsüz bir geçiş. Sadece beklentini ayarla—iPhone’unu Uzay Yolu gemisine çevirmeyecek ama “premium çöp imhası” kesintisi olmadan seve seve çöpleri atacak. Mükemmel değil, sihirli hiç değil, ama sonunda satış şenliği de değil. Biri ödeme duvarı olmayan, Yapay Zeka’lı, her şeyi bir arada toplayan bir uygulama bulursa bana haber versin—ama Temizleyici Usta para göz olunca bulduğum en iyi çözüm bu oldu.
Gerçekleri söyleyelim—Cleaner Bilgeci’nin daha iki bulanık ekran görüntüsünü silmeden önce bile haftalık yeni bir abonelik istemesinden bıktıysanız yalnız değilsiniz. Ağır ödeme duvarlarına geçiş gerçekten can sıkıcı ve @jeff gibi başkalarının neden platformdan ayrıldığını anlıyorum.
Kısaca şunu söyleyelim: Zeki Temizleyici Uygulaması, asıl önemli yerlerde ücretsiz olmasıyla ferahlatıcı. Çiftleri topluca sil, ekran görüntüsü yığınlarını at ve sinir bozucu reklamsız temizlik yapmak? Bu, Cleaner Bilgeci’nin şu an ücretsizde sunduğu (ya da daha doğrusu sunmadığı) şeylerden daha iyi.
Artıları:
- Temel işler için gerçekten, gerçekten ücretsiz—silme işlemine başlar başlamaz sinsice ‘şimdi yükselt!’ pencereleri çıkmıyor.
- Arayüzü aşırı basit, böylece fotoğraf temizlemek için beş dakika boyunca parlak satış butonlarından kaçmak zorunda kalmıyorsun.
- “Kasa”, gereksiz şarj animasyonları gibi dikkat dağıtan gösterişler yok—sadece temizlik.
Eksileri:
- Eğer çok düzenli, özellik meraklısı biriysen; widgetlar, video sıkıştırma, kişi birleştirme ya da “hepsi bir arada” düzen özelliği arıyorsan, Guru Profesyonel’le kıyasla biraz sığ kalabilir.
- Odaklı—İsviçre Çakısı gibi bir uygulama olmak yerine biraz sade gelebilir.
Başka kişilerin bahsettiği rakiplerden, İkiz veya Akıllı Temizleyici gibi uygulamalar temizlik uygulaması sohbetlerinde çok geçer ama çoğu aynı tuzağa düşüyor: ilk temizlik harika, sonra—bam!—özellikler kilitli, ödemeden açılmıyor.
Sonuç: Silmek için para tuzağından usanan ve iPhone’unda zahmetsiz, temel bir temizlik isteyen herkes için Zeki Temizleyici Uygulaması kadar net bir çözüm yok. Eğer “pro” ekstralarını özlersen biraz hafif gelebilir ama en azından her tıkta depolamanı fidyeye çevirmiyor.