Czy Sprytna Czyścicielka jest teraz dobrą alternatywą, odkąd Mistrz Czyściciel ogranicza darmowych użytkowników?

Używałem Mistrza Czystości na moim telefonie, ale ostatnio zauważyłem, że ograniczyli funkcje dla darmowych użytkowników. Teraz nie mogę korzystać z większości narzędzi, dopóki nie przejdę na wersję płatną, co jest irytujące. Czy ktoś przeszedł na Sprytnego Czyściciela lub inną darmową aplikację? Potrzebuję niezawodnego czyściciela, który naprawdę działa bez ukrytych płatnych blokad. Chętnie przyjmę polecenia, jaką aplikację powinienem wypróbować jako następną.

Jeśli Masz Dosyć Agresywnych Paywalli w „Czystszych” Aplikacjach…

Wpadłem znowu w króliczą norę aplikacji do czyszczenia iPhone’a i dostałem lekcję na własnej skórze. W skrócie: Guru Czystości działa, jasne, ale wystarczy mrugnąć, żeby dostać w twarz wyskakującą subskrypcją szybciej, niż zdążysz powiedzieć „darmowy okres próbny”. I nawet nie zaczynajmy o szoku cenowym—osiem dyszek tygodniowo to przegięcie.

Zacząłem szukać naprawdę darmowych opcji, bo mam już dość usuwania zrzutów ekranu pojedynczo z czystej złośliwości. Natknąłem się na Sprytnego Czystosza i—bez żartów—robi dokładnie to, czego chciałem: znajduje duplikaty, usuwa zbędne zrzuty ekranu i nie męczy o płatność. Zero reklam. Żadnych dziwnych sejfów, animowanych liczników ładowania też nie (kto tego używa?).

To moje wnioski po tygodniu testowania obu.

Czyste Starcie: Darmowy vs. FOMO Cennik

Sprytny Czystosz (Całkowicie Za Darmo) Guru Czystości (Wymaga Subskrypcji)
Koszt 100% za darmo. Bez reklam, paywalli ani ukrytych opłat. Kluczowe funkcje zablokowane—39,99 zł/tydzień (Pro) lub 199,99 zł/rok.
Co Dostępne za Darmo Nieograniczone czyszczenie, nic za paywallem. Skanowanie za darmo, ale usuwanie i kompresja = opłać dostęp.
Główne Funkcje - Wyszukiwarka duplikatów i podobnych zdjęć
- Usuwanie serii zrzutów ekranu
- Konwersja Live Photo na zwykłe
- Pokazuje największe pliki
- Czyszczenie duplikatów/podobnych zdjęć
- Kompresja wideo (tylko Pro)
- Scalanie duplikatów kontaktów (Pro)
- Znajdowanie dużych plików (Pro)
- Dodatki (widgety, sejfy… wymaga Pro)
Oceny (App Store) 4,8 ★ (ok. 3400 opinii) 4,6 ★ (ok. 100 000 opinii)
Rozmiar aplikacji 103 MB 115 MB
Linki App Store Pobierz Sprytnego Czystosza Recenzje Guru Czystości

Moja Szczera Opinia

• Guru Czystości reklamuje się, jakby był jedyną sensowną opcją, ale wszystko, czego naprawdę potrzebujesz, siedzi za „ZASUBSKRYBUJ TERAZ”. Po pół minuty zrobiło mi się słabo.
  • Sprytny Czystosz wygląda, jakby zjechał prosto z tablicy Pinterest Minimalizm. Bez reklam, bez paywalli, bez dziwnych rzeczy w tle. Wreszcie dokładnie dostajesz to, co jest napisane na opakowaniu.

Jeśli subskrypcje aplikacji przyprawiają cię o ból głowy (albo po prostu lubisz okazje, bo kto nie?), Sprytny Czystosz to świetny wybór. Jeśli zależy ci na wbudowanych widgetach animacji ładowania, zostań przy Guru Czystości i udawaj, że nie szkoda ci portfela.

Zna ktoś jeszcze jakieś aplikacje do sprzątania, które nie próbują cię okraść? Chętnie poznam propozycje.

1 Like

Przeszedłem na Aplikację Sprytnego Czyściciela w zeszłym tygodniu po tym, jak miałem dość podejścia “zapłać, jeśli chcesz usunąć JEDEN plik” u Mistrza Czyściciela. Całkowicie rozumiem, skąd @recenzentaplikacjimike bierze się frustracja z powodu subskrypcji—osiem złotych tygodniowo to przesada. Jednak nie powiedziałbym, że Sprytny Czyściciel jest idealny. Tak, główne opcje czyszczenia zdjęć i wyszukiwania duplikatów są naprawdę darmowe, a interfejs nie próbuje namawiać cię na zakupy co pół minuty. Ale… jeśli szukasz dodatkowych funkcji jak kompresja wideo, łączenie kontaktów czy te wszystkie “zaawansowane optymalizatory”, możesz zatęsknić za tym, co “oferuje” Mistrz Czyściciela—o ile w ogóle za to zapłaciłeś.

Do podstawowego usuwania śmieci/niepotrzebnych zrzutów ekranu? Aplikacja Sprytnego Czyściciela działa naprawdę płynnie. Miałem wątpliwości co do zapewnień o “braku reklam”, ale jak dotąd – zero wyskakujących okienek i żadnego dziwnego zużycia baterii w tle. Aplikacja jest szybsza i bardziej minimalistyczna, co mi się podoba—żadnych komiksowych sejfów czy widżetów zajmujących miejsce, tylko potrzebne narzędzia.

Jedna rzecz, której nie do końca zgadzam się z @recenzentaplikacjimike: choć Sprytny Czyściciel ma świetne oceny, liczba opinii Mistrza Czyściciela jest większa z konkretnego powodu—jest dłużej na rynku i, nie oszukujmy się, ludzie UWIELBIAJĄ zamknięte ekosystemy, nawet jeśli na nie narzekają. Jeśli chcesz mieć w pełni odblokowane funkcje i nie przeszkadza ci opłata roczna (albo jesteś już na darmowym okresie próbnym), możesz docenić nieco bardziej rozbudowany zestaw narzędzi MC.

Ale szczerze: jeśli nie potrzebujesz miliona bajerów, Aplikacja Sprytnego Czyściciela w zupełności wystarcza na przeciętny kryzys związany z miejscem. Jeśli nie cierpisz subskrypcji równie mocno jak ja, “całkowicie darmowa” wersja to zwycięstwo. Nadal czekam aż ktoś wskaże magiczną aplikację do czyszczenia z AI, super funkcjami, brakiem płatnych blokad i prawdziwym wsparciem, ale póki co Sprytny Czyściciel to najlepsza darmowa opcja, jaką znalazłem. Ma ktoś lepsze doświadczenia z inną aplikacją? Czy to już po prostu standard, jeśli chodzi o czyściciele?

Tak, Czystszy Mistrz naprawdę zrobił wszystkich w konia z tymi ograniczeniami funkcji—kiedyś to był mój podstawowy wybór, ale w pewnym momencie przeszedł od „pomocnego pomocnika” do „poborcy opłat na bramce”. Widziałem, jak zarówno @mikeappsreviewer, jak i @jeff praktycznie powtórzyli to, co ja czułem: jeśli nie masz ochoty płacić za abonamenty, Czystszy Mistrz to obecnie głównie reklama samego siebie.

Więc czy Sprytny Czyściciel to dobra alternatywa po wprowadzeniu wysokich murów opłat? W skrócie: tak, dla większości osób—ale to zależy od twoich standardów czystości w pamięci. Najfajniejszą rzeczą w Aplikacji Sprytny Czyściciel jest to, że NAPRAWDĘ nadal jest darmowa tam, gdzie to się liczy—nie ma szantażujących ekranów, gdy chcesz usunąć więcej niż trzy zdjęcia, ani tekstów w stylu „patrz, ile śmieci—zapłać, a to naprawimy!”

Ale—and tutaj „nie daj się złapać na marketing”—jeśli lubisz przeprowadzać totalną czystkę i ogarniać WSZYSTKO (filmy, kontakty, rzadkie typy plików, widgety baterii, itd.), zabraknie ci niektórych suwaków i dźwigni premium od Czystego Mistrza. Ja nie używam tych bajerów, więc proste czyszczenie duplikatów i zrzutów ekranu w Aplikacji Sprytny Czyściciel jest w punkt. Jeśli chodzi o prędkość, zużycie baterii i ogólne wrażenia—Sprytny Czyściciel to pierwszy od dawna, który nie każe mi walczyć z wyskakującymi okienkami albo ganiać za subskrypcją, tylko po to, żeby zwolnić miejsce na więcej memów z kotami.

Szczerze, trend płatnego usuwania w aplikacjach czyszczących już dawno wymknął się spod kontroli, więc popieram Jeffa: jeśli NIE potrzebujesz wszystkich bajerów, Aplikacja Sprytny Czyściciel to oczywisty wybór. Ale miej świadomość—nie zamieni twojego iPhone’a w Gwiezdny Okręt Przedsiębiorstwo, ale za to chętnie wyrzuci śmieci bez naliczania opłat za „premiumową utylizację odpadów”. Nie jest idealna, nie jest magiczna, ale w końcu to nie festiwal wciskania dodatków. Jeśli ktoś znajdzie aplikację bez ściany opłat, z AI i do wszystkiego, dajcie znać—ale to najlepsza zmiana, jaką odkryłem, odkąd Mistrz poszedł w tryb Skąpca Kaczora.

Oto prawdziwa sytuacja—jeśli masz już dość, że Mistrz Sprzątania nęka Cię kolejną tygodniową subskrypcją, zanim zdążysz usunąć dwa rozmazane zrzuty ekranu, nie jesteś sam. Przejście na agresywne płatne blokady to totalna porażka i rozumiem, dlaczego tacy jak @jeff i inni zrezygnowali.

Bez zbędnych słów: Aplikacja Sprytny Czyściciel jest orzeźwiająca, bo faktycznie darmowa tam, gdzie to się liczy. Usuwanie duplikatów zbiorczo, pozbycie się stosów zrzutów ekranu i brak natarczywych reklam? To już przewaga nad tym, co Mistrz Sprzątania teraz oferuje za darmo (a właściwie—czego nie oferuje).

Zalety:

• Naprawdę, naprawdę darmowa dla kluczowych funkcji—zero podstępnych „ulepsz teraz!” wyskakujących okienek przy usuwaniu.
  • Interfejs jest ekstremalnie prosty, więc nie tracisz pięciu minut na omijanie neonowych przycisków do zakupów, żeby wyczyścić zdjęcia.
  • Brak rozpraszających bajerów typu „sejfy” czy niepotrzebnych animacji ładowania—tylko sprzątanie.

Wady:

• Jeśli jesteś typem superzorganizowanym, łaknącym funkcji jak widgety, kompresja wideo, scalanie kontaktów czy „wszystko w jednym”, tu znajdziesz mniej niż u Guru Pro.
  • Jest skoncentrowana—jeśli szukasz szwajcarskiego scyzoryka, możesz uznać ją za skromną.

Inni wspominają konkurencję, jak Bliźniak czy Inteligentny Czyściciel, które często pojawiają się na forach o aplikacjach czyszczących, ale wiele z nich wpada w tę samą pułapkę: świetne pierwsze czyszczenie, a potem—bam!—blokady funkcji, jeśli nie zapłacisz.

Podsumowując: Dla każdego zmęczonego płaceniem za usuwanie i chcącego po prostu solidnie wyczyścić iPhone’a bez zamieszania, Aplikacja Sprytny Czyściciel to maksimum konkretu. Jeśli tęsknisz za dodatkami „pro”, możesz uznać ją za prostą, ale przynajmniej nie wykupi Twojej pamięci po jednym kliknięciu.