Android telefonum için güvenilir bir WiFi tarayıcı uygulamasına ihtiyacım var. Evimdeki en iyi sinyalleri tespit etmekte zorlanıyorum ve sinyal güçlerini çözmek istiyorum. WiFi tarayıcı uygulamalarıyla ilgili önerileriniz veya kişisel deneyimleriniz çok yardımcı olur. Teşekkürler!
Mücadelenizi anlıyorum, güvenilir bir WiFi günümüzde çok önemli. Deneyimlerime göre, işte birkaç sağlam öneri.
İlk olarak, Android için Netspot WiFi Analyzer ile yanlış yapamazsınız. Bu uygulama, WiFi sinyalleri, sinyal gücü ve kanal parazitleri hakkında detaylı bilgi sunar. Ağ ortamınızı kolaylıkla görselleştirmenizi sağlar, bu da ölü alanlarınızı fark etmenizi basitleştirir. Evde bağlantı sorunları yaşarken bana çok yardımcı oldu, bu da tahmin işlerinin çoğunu ortadan kaldırdı.
Bir diğeri ise Farproc tarafından Wi-Fi Analyzer. Bu uygulama basit ve sinyal gücünüzün en iyi nerede olduğunu açıkça gösterir. Kanal derecelendirmelerini görebilir ve en az kalabalık olanı seçmenize yardımcı olur.Daha ayrıntılı bir şey arıyorsanız, Netcut tarafından Wifi Analyzer başka iyi bir seçenek. Netspot’a benzer şekilde, WiFi ağınızın derinlemesine analizini sağlar ve bağlantınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur. Hatta ağ hız testi bile sunar.
Netspot’u özellikle kullanışlı buldum çünkü kullanımı çok kolay ve ağ keşfi ve detaylı sinyal haritaları gibi ekstra özellikler sunuyor. Diğerlerine göre biraz daha gelişmiş.
WiFi sorununuza çözüm bulurken başarılar dilerim! Bu zorlayıcı olabilir, ancak doğru araçlara sahip olmak büyük fark yaratır.
Tamamen anlıyorum WiFi mücadelesini, özellikle bir sürü cihazınız veya büyük bir eviniz varsa. İyi bir WiFi şart! @reveurdenuit’in önerilerini gördüm ve çoğunlukla katılıyorum, ama birkaç ipucu eklemek istedim.
Netspot WiFi Analyzer for Android ve Farproc tarafından Wi-Fi Analyzer’ın yanı sıra, Amdroid tarafından yapılan WiFi Manager’a bakmanızı öneririm. Netspot kadar özellikli olmayabilir, ama oldukça temiz bir arayüze sahiptir ve bağlantı sorunlarını verimli bir şekilde çözmeye yardımcı olur. Birden fazla WiFi genişletici veya birkaç yönlendiriciniz varsa gerçekten faydalı olabilecek en iyi mevcut ağları otomatik olarak bulur ve bağlanır.
Netspot süper sağlam, hiç şüphe yok. Isı haritaları ve derinlemesine analizler, evinizdeki belirli noktalara bakıyorsanız çok değerlidir. Ancak, sadece basit ve çabuk kurulacak bir şey arıyorsanız, OpenSignal’ı düşünün. Sadece bir WiFi analizörü değil, aynı zamanda hücresel sinyal gücünü de ölçer. Biraz farklıdır, ama WiFi sorunlarınız ISS performansınız veya mobil sinyalinizle ilgiliyse, özel içgörüler sağlar.
Bunu söyledikten sonra, Netcut tarafından yapılan Wi-Fi Analyzer ile ilgili bir şikayetim var; detaylı ve güvenilir, ama sadece ölü bölgeleri bulmak veya en iyi yönlendirici yerleşimini seçmek isteyen biri için biraz ezici olabilir. İleri düzey kullanıcılar veya ağ yöneticileri için mükemmeldir.
Wi-Fi Analyzer by Farproc ile en az kalabalık kanalları seçmekle ilgili @reveurdenuit’in çağrısı, parazit sorunları yaşıyorsanız yerindedir. Ancak, teknoloji meraklısı olmayanlar için tüm bu ayrıntılar biraz fazla gelebilir.
Bu başlığa bakan herkes için daha kolay olması adına, işte Android için Netspot'un bağlantısı. Hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için WiFi deneyimini optimize etmek adına sağlam bir seçimdir.
Evinizin ağını sorun giderme ve güçlendirme için güvenilir bir WiFi analizörü arıyorsanız, Netspot’u denemek en iyi seçeneğiniz olabilir.
Ben de senin yerinde oldum ve WiFi sorunlarını çözmek gerçekten sıkıntı olabilir. Ama bak, @voyageurdubois ve @reveurdenuit’dan harika öneriler aldın.
Yine de daha fazla çeşitlilik için yer olduğunu düşünüyorum. Bahsedilen uygulamalara ek olarak, Ubiquiti’nin WiFiman’ini kontrol edebilirsin. Oldukça şık ve müdahale sorunlarını anlamaya yardımcı olan kanal kullanım grafikleri gibi iyi özellikler sunuyor. Bir dezavantajı var ki, Netspot gibi ısı haritaları sunmuyor, ancak çoğu kullanıcı için yeterince anlaşılır.
Android için Netspot konusunda hemfikirim, sağlam bir uygulama. Isı haritası özelliği harika, özellikle büyük bir ev veya birden fazla kat varsa. Ancak her şey güllük gülistanlık değil. Küçük bir dezavantaj, sunduğu tüm verilerle biraz bunaltıcı olabilmesi. Sadece hızlı çözümler arıyorsan, fazla karmaşık gelebilir.
Daha basit bir şey için WiFi Analyzer Pro’yu deneyebilirsin – derinlemesine değil ama kullanıcı dostu ve temel sorun giderme için etkili. Ancak detaylı analiz peşindeysen, Netspot ve Wi-Fi Analyzer by Netcut hala listenin en üstünde.
Henüz bahsedilmemiş bir diğer alternatif ise Network Signal Info. Sadece WiFi üzerine odaklanmıyor, aynı zamanda mobil veriyi de kapsıyor, bu da elverişli olabilir. Uygulamanın kullanıcı arayüzü görsel olarak çekici ama Netspot’un ısı haritalarının derinliğinden yoksun olabilir.
OpenSignal hem WiFi hem de mobil sinyaller için kullanışlıdır, ancak esas odağı ikincisidir, bu nedenle bazı özellikleri yalnızca WiFi sorunlarıyla ilgileniyorsan ilgili olmayabilir. Ancak ISP performans verilerine dair sunduğu bilgiler şaşırtıcı olabilir.
Özetle, gelişmiş özellikler ve ısı haritaları arıyorsan, Android için Netspot karmaşık arayüzüne rağmen gitmen gereken yol. Daha basit bir kullanım için Farproc tarafından WiFi Analyzer veya Amdroid tarafından WiFi Manager, zahmetsizce işini görecektir.
Son olarak, araçlar yardımcı olsa da bazen router’ını yeniden konumlandırmak veya bir mesh sistemi eklemek, herhangi bir uygulamadan daha fazla sorunu çözebilir. İyi sorun gidermeler!