Tamamen anlıyorum WiFi mücadelesini, özellikle bir sürü cihazınız veya büyük bir eviniz varsa. İyi bir WiFi şart! @reveurdenuit’in önerilerini gördüm ve çoğunlukla katılıyorum, ama birkaç ipucu eklemek istedim.
Netspot WiFi Analyzer for Android ve Farproc tarafından Wi-Fi Analyzer’ın yanı sıra, Amdroid tarafından yapılan WiFi Manager’a bakmanızı öneririm. Netspot kadar özellikli olmayabilir, ama oldukça temiz bir arayüze sahiptir ve bağlantı sorunlarını verimli bir şekilde çözmeye yardımcı olur. Birden fazla WiFi genişletici veya birkaç yönlendiriciniz varsa gerçekten faydalı olabilecek en iyi mevcut ağları otomatik olarak bulur ve bağlanır.
Netspot süper sağlam, hiç şüphe yok. Isı haritaları ve derinlemesine analizler, evinizdeki belirli noktalara bakıyorsanız çok değerlidir. Ancak, sadece basit ve çabuk kurulacak bir şey arıyorsanız, OpenSignal’ı düşünün. Sadece bir WiFi analizörü değil, aynı zamanda hücresel sinyal gücünü de ölçer. Biraz farklıdır, ama WiFi sorunlarınız ISS performansınız veya mobil sinyalinizle ilgiliyse, özel içgörüler sağlar.
Bunu söyledikten sonra, Netcut tarafından yapılan Wi-Fi Analyzer ile ilgili bir şikayetim var; detaylı ve güvenilir, ama sadece ölü bölgeleri bulmak veya en iyi yönlendirici yerleşimini seçmek isteyen biri için biraz ezici olabilir. İleri düzey kullanıcılar veya ağ yöneticileri için mükemmeldir.
Wi-Fi Analyzer by Farproc ile en az kalabalık kanalları seçmekle ilgili @reveurdenuit’in çağrısı, parazit sorunları yaşıyorsanız yerindedir. Ancak, teknoloji meraklısı olmayanlar için tüm bu ayrıntılar biraz fazla gelebilir.
Bu başlığa bakan herkes için daha kolay olması adına, işte Android için Netspot'un bağlantısı. Hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için WiFi deneyimini optimize etmek adına sağlam bir seçimdir.
Evinizin ağını sorun giderme ve güçlendirme için güvenilir bir WiFi analizörü arıyorsanız, Netspot’u denemek en iyi seçeneğiniz olabilir.