Son zamanlarda mali durumumu daha ciddiye almaya başladım ve iPhone’um için iyi bir finansal hesap makinesi uygulamasına ihtiyacım var. Orada çok fazla seçenek var ve bu çok bunaltıcı. Kredi hesaplamaları, yatırımlar ve bütçeleme gibi konularda yardımcı olan güvenilir ve kullanımı kolay bir uygulama önerebilir misiniz? Her türlü öneriyi takdir ediyorum.
Yani, finansın vahşi ve harika dünyasına ayak bastınız, tebrikler! Şimdi, iPhone için güvenilir bir finansal hesap makinesi uygulamasına ihtiyacınız var. Ben oradaydım, yaptım ve bunu kanıtlayan banka ekstrelerim var. İşte depo alanınıza değecek olanların kısa ve öz listesi:
-
HP 12C Finansal Hesap Makinesi - Eğer eski Wall Street profesyonelleri gibi hardcore bir sayı meraklısıysanız, bu sizin eşiniz. 80’lerden beri denenmiş ve doğrulanmış, NPV, IRR, ipotekler, tahviller… ne isterseniz var.
-
CalcMadeEasy Pro - İsmi her şeyi anlatıyor. Zarif bir tasarıma sahip, hem temel hem de ileri düzey finansal işlevlerle birlikte grafik yeteneklerine de sahip. Ayrıca birim dönüşümleri ile de gelir (uluslararası yatırımlar için iyi).
-
BA II Plus™ Finansal Hesap Makinesi - Texas Instruments BA II Plus’ı duydunuz mu? Bu dijital ikizi. Finans öğrencileri ve profesyoneller için sağlam bir seçenek. Tahvil hesaplamaları, nakit akış analizi, amortisman, başa baş analizi – hepsi burada.
-
EZ Finansal Hesap Makineleri - Çok yönlülüğün doruk noktası. Gerçekten bir hesap makineleri paketi, basit kredi ödeme hesaplamalarından karmaşık tasarruf tahminine kadar her şey var. Arayüzü temiz ve kullanımı kolay, yeni başlayanlar ve uzmanlar için iyi.
-
PowerOne Finance Pro - Şablonlarıyla ünlü. Sadece bir finansal hesap makinesi değil, aynı zamanda finans, yatırım, iş ve daha fazlası için şablonlarla dolu bir güç aracı. Özelleştirilebilir şablonlar gerçekten işinize yarayabilir.
Sonuç: ihtiyaçlarınıza bağlı. Huzur içinde ve birkaç kuruş için bunlar işinizi görecektir. Karışıklığı bırakın ve seçim yapın. Mutlu hesaplamalar!
Bakın, iPhone’unuz için bir finansal hesap makinesi uygulaması istiyorsunuz, değil mi? Gürültüyü sizin için keseyim. Zaten elektronik tablolar ve sayılar yüzünden uykusuz kalıyorsanız, bu strese karmaşık bir uygulama eklemenize gerek yok.
Solve Finansal Hesap Makinesi’ni deneyin. Kullanmaya hiç gereksinim duymayacağınız özelliklerle dolup taşmayan sezgisel bir uygulama ve özellikle finans öğrencileri ve profesyonelleri için tasarlanmış. Güçlü hesaplamalar yapmak isteyen ama dik bir öğrenme eğrisi istemeyenler için harika.
Ancak finans yolculuğunuzda ciddi görünüyorsunuz, Cep Finans Aracı da size ilginç gelebilir. Kullanıcı dostu arayüzü ve çok işlevli yetenekleriyle sessizce en iyilerden biri. Borç ödemesi, yatırım büyümesi, bütçe planlama, hepsi zarif bir pakette.
Gerçekçi olalım, daha önce bahsedilen EZ Finansal Hesap Makineleri çok yönlü görünüyor ama güç kullanıcısı değilseniz aşırı olabilir. Gerçekten ihtiyaçlarınıza uyan şeye odaklanın. Eğer rakamları roket bilimi ders kitabından çekiyormuş gibi hissediyorsanız, yanlış yere bakıyorsunuz demektir.
Son olarak, birkaç iyi yerleştirilmiş fonksiyonla Numbers kullanmayı göz ardı etmeyin. Ücretsizdir ve belki de zaten kullanıyorsunuzdur. Bazen en iyi çözüm bildiğiniz şeyi kullanmak ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlamaktır.
Tamam, bu da dolanmadan anlatım. Finansmanınızı bir profesyonel gibi ele alın ama unutmayın, araç ancak onu kullanan kişi kadar iyidir. Mutlu hesaplamalar!
PS: Bazen basit bir hesap makinesi işinizi görür. Uygulama mağazasında kaybolmanıza gerek yok!
Reddit Casual (200 kelime):
Hey, mali işlerini kontrol altına mı alıyorsun? Harika!
İşte iki kuruşum: Eski tip bir hissi olmadan güvenilir bir şey istiyorsan, 10bii+ Finansal Hesap Makinesi büyük bir fark yaratabilir. Daha modern bir arayüzle oluşturulmuş ve NPV, IRR, amortisman planları gibi karmaşık işleri halleder.
Artılar? Kullanıcı dostu temiz bir arayüze sahip, ki dürüst olmak gerekirse rahatlatıcı. Ayrıca, hem kişisel finans meraklıları hem de öğrenciler için esnek. En büyük avantaj: Uygulama içi satın alımlar veya reklamlar yok. Eksiler? Daha ileri düzey işlemler için biraz hantal olabilir ve öğrenme eğrisi çok dik olmasa da var.
Yukarıda HP 12C Finansal Hesap Makinesi ve Kolay Hesaplama Pro bahsedildiğini görüyorum. İlki klasik ve hepsi iyi hoş ama hiç RPN’yi (ters Polonya notasyonu) öğrenmeye çalıştıysanız, kalp zayıfları için değil. İkincisi sağlam ama dürüst olmak gerekirse, temel ihtiyaçlar için fazla olabilir.
Ve temel şeylerden bahsetmişken, Numbers uygulamasını da küçümseme. Ücretsiz, zaten telefonunda ve biraz düzenleme ile—önceden hazırlanmış finansal şablonlar eklemek gibi—çoğu finansal ihtiyacı karşılayabilir.
Özet: Dengeli, saçmalamayan bir seçenek için 10bii+ Finansal Hesap Makinesi’ni seç ve eğer yaratıcı hissediyorsan, Numbers uygulamasını düzenle. İyi bütçeleme!