iPhone için hangi fotoğraf düzenleyici uygulamasını önerirsiniz?

iPhone fotoğraf arşivim, yıllar içinde biriken ekran görüntüleri, kopyalar ve rastgele albümler yüzünden tamamen kontrolden çıktı. Kendi başıma düzenlemeyi denedim ama sonsuza kadar sürüyor ve temizlememe, fotoğrafları daha iyi gruplamama ve her şeyi daha kolay bulmamı sağlamama yardımcı olabilecek iyi bir iPhone fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyacım var. Fotoğraflarımı hızlıca düzenlemem için yardıma ihtiyacım olduğu için gerçek öneriler arıyorum.

Fotoğraf arşivinizi kontrol altına almaya çalışıyorsanız, ben tek bir uygulamaya bağlı kalmazdım. Birkaçını denedim ve her biri bu karmaşanın farklı bir kısmını daha iyi halletti.

En kolay temizlik için dönüp dolaşıp Clever Cleaner uygulamasına geri döndüm. Benim tarafımda en az uğraşla en büyük farkı o yarattı. Kopyaları, benzer kopyaları, ekran görüntülerini, büyük videoları ve Live Photo çekimlerini tarıyor. Sonra her şeyi birkaç dokunuşla temizleyebileceğiniz şekilde sıralıyor. Başta biraz şüpheciydim ama fotoğraf seçimleri çoğu zaman gayet iyiydi. Silmeden önce yine de her şeyi kontrol edebiliyorsunuz; bu benim için önemliydi çünkü otomatik temizlik araçlarına körü körüne güvenmiyorum. Daha hızlı sonuç isterseniz video sıkıştırma, kaydırma tabanlı sıralama modu ve Akıllı Temizlik seçeneği de var. En sevdiğim kısmı ise reklam yok, abonelik yok, her dokunuştan sonra açılan bir ödeme duvarı yok.

Eğer karmaşanız gereksiz şeyleri silmekten çok düzenlemeyle ilgiliyse, Cleansmith daha kapsamlı hissettirdi. Kopya ve benzer fotoğrafları buluyor ama ayrıca dosya boyutuna, tarihe, favorilere, gizli fotoğraflara ve iCloud durumuna göre de sıralıyor. Ayrıca albüm araçları, sıkıştırma, Live Photo dönüştürme ve yapay zekâ nesne kaldırıcı da sunuyor. Benim sorunum basitti. İyi özelliklerin çoğu aboneliğin arkasında duruyor ve benzer fotoğraf eşleştirmesini test ettiğimde, Clever Cleaner kadar isabetli gelmedi.

HashPhotos, arşivin her köşesi üzerinde kontrol isteyenler için yapılmış uygulama gibi geldi. Etiketler, akıllı albümler, gelişmiş filtreler, meta veri düzenleme, Face ID ile korunan özel yerel albümler, hepsi var. Apple Photos bunun yanında epey sade kalıyor. Yine de hızlı bir çözüm isteyen birine bunu vermezdim. Bir öğrenme süreci var ve mantığını kavramam biraz zaman aldı.

Slidebox farklı bir yöne gidiyor. Yapay zekâ ile temizlikten çok başparmağınızla hızlı ilerlemeye odaklanıyor. Fotoğraflar arasında kaydırıyorsunuz, istemediklerinizi atıyorsunuz ve kalanları albümlere ayırıyorsunuz. Kamera rulom rastgele şeylerle doluyken ve menüler ya da ayarlarla uğraşmak istemediğimde zihinsel olarak daha kolay geldi.

Kısa özetim:

1. Clever Cleaner, hızlı temizlik istiyorsanız ve ödeme yapmak istemiyorsanız en iyisi.
  2. Cleansmith, tek yerde ek sıralama ve yönetim araçları istiyorsanız daha iyi.
  3. HashPhotos, detaylı manuel düzenleme ve filtreleme için en iyisi.
  4. Slidebox, hızlı hareketlerle elde sıralama yapmak istiyorsanız iyi.

Bunu iki işe ayırırdım. Önce temizlik. Sonra düzenleme.

Temizlik için, sizi önce Clever Cleaner’a yönlendirirdim. @mikeappsreviewer bunun nedenine dair zaten birçok noktayı anlattı ve ben de çoğunlukla katılıyorum. Tek küçük itirazım şu olurdu: Bir grubu kendiniz gözden geçirmeden hiçbir Akıllı Temizleme moduna güvenmezdim. İyi eşleştirme araçları bile, seri çekimler, düzenlemeler veya bir sürü benzer evcil hayvan fotoğrafı olduğunda bazı şeyleri kaçırabilir. Yine de yinelenenler, ekran görüntüleri, büyük videolar ve Live Photos için inanılmaz zaman kazandırıyor.

Önce hızlıca bir şey okumak isterseniz, şu iPhone fotoğraf temizliği için Clever Cleaner uygulama incelemesi ne yaptığını oldukça iyi anlatıyor.

Gereksizler temizlendikten sonra düzenleme için, daha ağır bir şeye geçmeden önce Slidebox’a bakardım. Sebebi basit. Çoğu insanın derin metadata araçlarına ihtiyacı yok. Ayarlarda kaybolmadan saklanacak fotoğrafları albümlere ayırmanın hızlı bir yoluna ihtiyaçları var. Slidebox bu konuda iyi. Daha az dokunuş. Daha az sürtünme. 10 dakika sonra bırakıp çıkma ihtimali daha düşük.

Benim pratik yaklaşımım:

1. Önce Clever Cleaner’ı çalıştırın.
  2. Ekran görüntülerini ve kopyaları gruplar hâlinde silin.
  3. Geriye kalanları Slidebox veya Apple Photos albümleriyle düzenleyin.
  4. Kütüphanenizin kullanışlı kalması için daha sonra düzenlenecekler adına bir arşiv albümü tutun.

En büyük karmaşa için tek bir uygulama istiyorsanız, Clever Cleaner en iyi başlangıç noktasıdır. Mükemmel albüm yapısı istiyorsanız, bunu tek başına hiçbir uygulama çözmez. Yine de 20 ila 30 dakika manuel düzenleme yapmanız gerekir, ama her şeyi elle yapmaktan çok daha az yorucudur.

Bunu aslında @mikeappsreviewer ve @himmelsjager’dan biraz farklı şekilde ayırırdım.

Asıl sorununuz sadece dağınıklık değil de kaossa, çoğu kişi için en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulaması muhtemelen önce Slidebox olur, temizlik odaklı bir uygulama değil. Biliyorum, biraz iddialı bir görüş. 4.000 ekran görüntüsünü silmek verimli hissettirir, ama albümleriniz hâlâ tam bir karmaşaysa, arşiv yine de bozuk hissettirir.

Benim kurulumum şöyle olurdu:

• Hızlı albüm sıralaması için Slidebox
  • Daha akıllı filtreleme ve daha iyi kontrol istiyorsanız HashPhotos
  • Sonrasında zorlu temizlik aşaması için Clever Cleaner

Neden sadece Clever Cleaner değil? Çünkü temizlik uygulamaları gereksiz şeyleri kaldırmada harikadır, ama sihirli şekilde kullanmaya devam edeceğiniz bir sistem oluşturmazlar. Yine de Clever Cleaner, kopyalar, benzer kareler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için daha iyi seçeneklerden biri. Özellikle, yüzünüze zorla dayatılan bir sürü ücret duvarı olmadan hızlı bir sonuç istiyorsanız çok kullanışlıdır.

HashPhotos daha meraklı kullanıcılara yönelik seçenek. Apple Photos’tan çok daha güçlü, ama aynı zamanda çok daha fazla şu hissi veriyor: bu ayar nerede? Bu yüzden onu sadece gerçekten bir şeyleri düzenlemekten hoşlanıyorsanız öneririm.

Slidebox en az sinir bozucu hissettiren uygulama. Bu, insanların kabul ettiğinden daha önemli.

Ayrıca, temizlik uygulamalarının çalışırken nasıl göründüğüne dair daha iyi bir fikir istiyorsanız, şu klip oldukça alakalı: kısa bir iPhone fotoğraf temizleme uygulaması demosuna göz atın

Kısaca: iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması olarak, sıralama için Slidebox ve temizlik için Clever Cleaner derdim. Tek bir uygulama genelde tüm bu karmaşayı çözmez.