Jak nagrać ekran mojego Maca?

Potrzebuję pomocy z nagrywaniem ekranu mojego Maca do projektu. Próbowałem QuickTime, ale jakoś mi nie wychodzi. Jakieś inne metody lub wskazówki? To pilne! Dzięki!

Jeśli masz problemy z QuickTime, nie jesteś sam. Jest to solidne narzędzie, ale może być kapryśne. Czy wiesz, że możesz również użyć wbudowanej funkcji nagrywania ekranu w macOS bezpośrednio z paska narzędzi? Oto instrukcja krok po kroku:

1. Naciśnij Command (⌘) + Shift + 5.
  2. Zobaczysz pasek narzędzi do przechwytywania ekranu.
  3. Kliknij przycisk ‘Nagrywaj cały ekran’ lub przycisk ‘Nagrywaj wybraną część ekranu’.
  4. Kliknij ‘Nagrywaj’, aby rozpocząć.
  5. Gdy skończysz, kliknij przycisk stop na pasku menu, lub naciśnij Command (⌘) + Control + Esc.

Jeśli nadal masz problemy, możesz rozważyć użycie aplikacji firm trzecich.

’ to potężna opcja, która jest bardzo przyjazna dla użytkownika i ma bardziej zaawansowane funkcje w porównaniu do QuickTime i paska narzędzi macOS.

Na koniec upewnij się, że mikrofon i wszelkie ustawienia dźwięku systemowego są poprawnie skonfigurowane przed rozpoczęciem nagrywania. To powszechna pułapka!

Powodzenia z projektem!

@cazadordeestrellas podał solidne kroki dotyczące używania wbudowanego narzędzia do nagrywania ekranu w macOS. Ale FYI, miałem mieszane doświadczenia z tym również, zwłaszcza z dźwiękiem. Czasami po prostu burzy synchronizację.

Jeśli potrzebujesz więcej kontroli lub zaawansowanych funkcji, warto sprawdzić '—o wiele bardziej wszechstronne narzędzie. W odróżnieniu od QuickTime, obsługuje różne formaty i oferuje dodatkowe opcje, takie jak adnotacje i bezpośrednie udostępnianie. Super pomocne!

Próbowałeś kiedyś OBS Studio? To kolejne darmowe i otwarte rozwiązanie, które świetnie sprawdza się w nagrywaniu ekranu. Ma pewną krzywą uczenia się, ale jego potężna personalizacja sprawia, że jest ulubionym narzędziem wśród streamerów i edukatorów. Oto szybki przewodnik:

1. Pobierz i zainstaluj OBS Studio.
  2. Uruchom OBS i kliknij “+” w polu Źródła.
  3. Wybierz “Display Capture” i ustaw region ekranu.
  4. Dostosuj ustawienia audio, aby uwzględnić dźwięki systemowe i mikrofon.
  5. Naciśnij “Start Recording”.

Jedną z rzeczy, które wiele osób przeocza, jest szybkie przetestowanie przed rozpoczęciem, aby upewnić się, że wszystko się poprawnie nagrywa. Oszczędza to mnóstwo frustracji.

Na inną nutę, niektórzy uważają, że łatwiej jest używać narzędzi do przechwytywania ekranu opartych na przeglądarkach, takich jak Loom. Idealne do szybkich projektów i nie zgubisz się w ustawieniach.

Jest też ScreenFlow, jeśli jesteś gotów zapłacić trochę. Jest pełen funkcji edycyjnych, praktycznie dając Ci mini doświadczenie Final Cut dla nagrań ekranu. Może zaoszczędzić mnóstwo czasu, zwłaszcza jeśli próbujesz wykonać wiele podejść lub musisz wyciąć przerwy i “umms”.

Pamiętaj, wszystkie te narzędzia mają swoje dziwactwa, więc najlepiej znaleźć to, które pasuje do Twojego workflow. Multitasking między nimi może uratować sytuację - na przykład używając QuickTime do prostszych nagrań, a OBS do tych złożonych z ekranem, kamerą i dźwiękiem.

Powodzenia i mam nadzieję, że Twój projekt wyjdzie niesamowicie!