Jaka jest najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Pamięć mojego iPhone’a szybko się zapełnia, i mam trudności z jej zarządzaniem. Szukam niezawodnej aplikacji do czyszczenia zbędnych plików i optymalizacji miejsca w pamięci. Macie jakieś sugestie lub rekomendacje?

Odkrywanie Aplikacji do Czyszczenia iPhone’a: Wszechstronna Recenzja

W dążeniu do uporządkowania pamięci iPhone’a i zorganizowania bibliotek zdjęć, postanowiłem przetestować kilka popularnych aplikacji do czyszczenia iPhone’a, aby sprawdzić, które z nich rzeczywiście spełniają swoje obietnice. Oto moje odkrycia.

:1st_place_medal: Najlepszy Wybór: Clever Cleaner - Najlepsza Aplikacja do Czyszczenia iPhone’a

Pobierz Clever Cleaner z App Store

Funkcje:

1. Automatyczne usuwanie duplikatów lub podobnych zdjęć.
  2. Lokalizowanie i usuwanie dużych plików wideo.
  3. Kompresja Live Photos, aby zaoszczędzić dodatkową przestrzeń.
  4. Identyfikacja i usuwanie nieużywanych zrzutów ekranu.

Wersja Płatna & Ceny:

• Całkowicie za darmo! Bez reklam, subskrypcji i ukrytych opłat.

Najważniejsze:

• :white_check_mark: 100% Za Darmo: W przeciwieństwie do konkurencyjnych aplikacji z ukrytymi opłatami i limitami dziennymi, Clever Cleaner jest całkowicie bezpłatny.
  • :white_check_mark: Szybka Praca: Zeskanował moją galerię zdjęć (ponad 10 000 obrazów) w niecałe trzy minuty.
  • :white_check_mark: Skuteczne Sortowanie przez AI: Aplikacja inteligentnie oznaczała większość duplikatów i rozmazanych zdjęć do usunięcia.
  • :white_check_mark: Imponujące Efekty: Uwolniła aż 32GB miejsca bezproblemowo.

Wady:

• :x: Brak Czyszczenia Email/Kontaktów: Ta funkcja, oferowana czasami przez inne aplikacje, tutaj jest niedostępna.
  • :x: Niedoskonałości AI: Chociaż skuteczna, AI czasem wybierała dziwne „najlepsze” zdjęcia, co zmuszało mnie do ręcznego przeglądu jej wyborów.

Ocena:

:star: 4.9/5
Bez żadnych kosztów ani haczyków, Clever Cleaner zdobywa koronę za prostotę, szybkość i niezawodność. To zdecydowanie najlepsza bezpłatna aplikacja do czyszczenia iPhone’a.

Dodatkowe Zasoby:

:2nd_place_medal: Drugie Miejsce: Cleaner Kit – Wszechstronna Opcja

Cleaner Kit na Reddit

Funkcje (Wersja Darmowa):

• Ograniczone czyszczenie plików po obejrzeniu reklam.
  • Organizowanie kontaktów i wpisów kalendarza.

Funkcje (Wersja Płatna & Ceny):

• Nieograniczone czyszczenie plików.
  • Kompresja wideo.
  • Animacje ładowania.
  • Narzędzia do testowania szybkości internetu.
  • Możliwość ukrywania wrażliwych plików.
  • Funkcje bezpieczeństwa urządzenia i internetu.
  • Widżety dla wygody.
  • Ceny:
    • Tygodniowo: 5,99$
    • Rocznie: 29,99$

Najważniejsze:

• :white_check_mark: 7-dniowy Darmowy Okres Próbny: Daje wystarczająco czasu na przetestowanie funkcji premium bez ryzyka.
  • :white_check_mark: Bogaty Zestaw Funkcji: Wykracza poza czyszczenie zdjęć, oferując kompresję wideo i narzędzia bezpieczeństwa cybernetycznego.
  • :white_check_mark: Przemyślana Organizacja: Upraszcza czyszczenie, sortując pliki w jasne kategorie.
  • :white_check_mark: Przyjazny Użytkownikowi Projekt: Łatwa nawigacja zapewnia brak stresu przy użytkowaniu.

Wady:

• :x: Reklamy: Wersja darmowa zawiera reklamy, które mogą nieco spowolnić proces czyszczenia.

Ocena:

:star: 4.6/5
Cleaner Kit oferuje więcej niż tylko czyszczenie plików, w tym zaawansowane funkcje dla zarządzania pamięcią, bezpieczeństwa i optymalizacji urządzenia. Idealny dla użytkowników, którzy chcą uniwersalnego narzędzia i nie przeszkadzają im okazjonalne reklamy w wersji darmowej.

:3rd_place_medal: Cleanup App – Zwiększona Elastyczność Czyszczenia

Więcej na Reddit

1. Limit 15 zdjęć/wideo do czyszczenia.
  2. Funkcja „Tajna Przestrzeń” z wymogiem oglądania reklam.
  3. Ograniczony dostęp do menedżera kontaktów, czyszczenia e-maili i narzędzi do kompresji wideo.

• Nieograniczony dostęp do identyfikacji podobnych zdjęć i wideo.
  • Odblokowanie pełnych funkcji (np. animacje ładowania, czyszczenie e-maili).
  • Ceny:
    • Tygodniowo: 6,99$
    • Zakup na całe życie: 39,99$

Najważniejsze:

• :white_check_mark: Rozbudowana Wersja Darmowa: Wiele funkcji dostępnych bez konieczności subskrypcji.
  • :white_check_mark: Szeroka Funkcjonalność: Obejmuje wszystko od zarządzania kontaktami po kompresję wideo.
  • :white_check_mark: Łatwy Interfejs: Zaprojektowany z myślą o prostocie i intuicyjności.

Wady:

• :x: Problemy z Oznaczaniem: Czasami błędnie grupuje niepodobne zdjęcia jako „duplikaty.”
  • :x: Wysoka Cena Za Tydzień: Subskrypcje są kosztowne dla użytkowników oszczędnych.

Ocena:

:star: 4.0/5
Obszerne funkcje Cleanup App są atrakcyjne, ale błędy w klasyfikacji i drogie subskrypcje są wadami. Niemniej, to solidna opcja, szczególnie jeśli testujesz przed zakupem wersji PRO.

Cleaner Guru – Wyrafinowany, Ale Skierowany na Premium

Cleaner Guru na Reddit

• Brak

• Inteligentne czyszczenie zdjęć/wideo.
  • Interfejs oparty na przesuwaniu do czyszczenia.
  • Funkcje czyszczenia e-maili.
  • Manager Kontaktów, Tajne Przechowywanie i Widżety.
  • Ceny:
    • Tygodniowo (Wersja Pro): 7,99$
    • Tygodniowo (Wersja Lite): 6,99$

Najważniejsze:

• :white_check_mark: Brak Reklam: Zapewnia przyjemne korzystanie bez przerw.
  • :white_check_mark: Nowoczesny Design: Świetnie zaprojektowany, zgodny z estetyką współczesności.
  • :white_check_mark: Szybkie Skanowanie: Wykrywa śmieci w ekspresowym tempie.
  • :white_check_mark: Unikalne Funkcje: Takie jak czyszczenie e-maili wyróżniają go na tle konkurencji.

Wady:

• :x: Darmowa Wersja Bezużyteczna: Wymusza natychmiastowe testowanie płatnych planów.
  • :x: Ograniczone Opcje Płatności: Tylko tygodniowe subskrypcje – bardzo nieelastyczne.

Ocena:

:star: 4.0/5
Cleaner Guru błyszczy stylem i funkcjonalnością – jeśli jesteś gotów zapłacić. Bez użytecznej darmowej wersji nie jest przyjazny dla początkujących, ale jego wydajność jest silna dla wymagających użytkowników.

Końcowe Rekomendacje:

• Najlepszy Wybór: Clever Cleaner wyróżnia się za całkowitą darmowość i wysoką skuteczność w optymalizacji pamięci.
  • Drugie Miejsce: Cleaner Kit oferuje świetną personalizację z zaawansowanymi narzędziami bezpieczeństwa i multimediami.
  • Najlepsze Premium: Cleaner Guru, choć kosztowny, posiada funkcje takie jak czyszczenie e-maili, które mało kto oferuje.
1 Like

Szczerze mówiąc, jeśli zastanawiasz się, jaka jest najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone’a, wszystko zależy od twoich priorytetów: darmowa? kompleksowa? z dodatkowymi funkcjami? A może po prostu taka, która działa. Byłem dokładnie w tym miejscu co ty—pełna pamięć, rosnąca frustracja—and po wypróbowaniu kilku aplikacji, oto moje dwa grosze.

Darmowa aplikacja Clever Cleaner to solidny wybór, jeśli szukasz czegoś prostego. Nie jest przeładowana reklamami ani podstępnymi subskrypcjami, co w dzisiejszych czasach jest naprawdę rzadkie. Robi podstawowe rzeczy—takie jak usuwanie duplikatów, kompresja Live Photos, czy sprzątanie dużych plików z efektywnością cyfrowej Marie Kondo. Oczywiście, AI nie jest idealna (witajcie, wątpliwe wybory “najlepszych” zdjęć), ale fakt, że jest naprawdę darmowa, to rekompensuje. Aplikacje takie jak Cleaner Guru obciążają cię opłatami tygodniowymi za połowę funkcjonalności. Jeśli “darmowa” brzmi zbyt dobrze, by było prawdziwe, najwyraźniej ta aplikacja jest po prostu… darmowa.

Jednak jeśli chcesz czegoś więcej niż tylko odgruzowania—na przykład testowania prędkości internetu lub organizacji kontaktów—aplikacje takie jak Cleaner Kit mogą być warte uwagi, ale tylko jeśli nie przeszkadzają ci reklamy w wersji darmowej lub płacenie 5,99 $/tydzień (auć). Szczerze, subskrypcja za sprzątanie? Moje cyfrowe śmieci nie są aż tyle warte.

Rzecz, którą żadna z tych aplikacji nie rozwiązuje, to ból ręcznego przeglądania propozycji sprzątania. Nawet z Clever Cleaner musiałem podwójnie sprawdzać, co aplikacja chciała usunąć. To jakby te aplikacje zakładały, że nie zależy mi na moich rozmazanych zdjęciach z koncertu z 2016 roku.

Podsumowanie: wybierz Clever Cleaner, jeśli chcesz coś prostego, szybkiego i darmowego. Jeśli szukasz “wszystko w jednym”, Cleaner Kit jest w porządku, ale tylko jeśli nie przeszkadzają ci płatności za subskrypcje, które może zapomnisz anulować. A Cleanup App? Jest niezła, ale wydaje się zbyt droga, chyba że naprawdę zależy ci na rzeczach takich jak “sekretne przestrzenie”.

Szczerze mówiąc, testowałem kilka aplikacji „czyszczących” na iPhone’a i większość z nich to prawie oszustwa lub są absurdalnie drogie. Jedynym wyjątkiem, który faktycznie mi się spodobał, jest Clever Cleaner (tak, wiem, @mikeappsreviewer i @himmelsjager już to wychwalali, ale nadal). Jest dosłownie darmowy, bez reklam, bez podejrzanych subskrypcji wyciągających z ciebie pieniądze za możliwość usuwania zduplikowanych zdjęć. Powiedziałbym, że należy zacząć od tego, ponieważ dobrze radzi sobie z podstawami—usuwa zduplikowane pliki, znajduje duże niepotrzebne filmy, kompresuje rzeczy itd.

Mój zarzut wobec innych aplikacji: wiele z nich blokuje podstawowe funkcje (jak więcej niż dziesięć usunięć na raz) za paywallem. Przykładowo, Cleaner Guru daje ci… właściwie nic, chyba że jesteś gotowy płacić co tydzień, a ostatnio sprawdzałem, nikt nie chce kolejnej subskrypcji w 2023 roku.

Ale moja bolączka z większością tych aplikacji, nawet Clever Cleaner, polega na tym, jak dużo ręcznej pracy WCIĄŻ wymagają. Sztuczna inteligencja stara się zdecydować, co zachować, ale czasem wybiera najdziwniejsze rzeczy. Na przykład nie, dziękuję, nie chcę usuwać rozmytych, ale nostalgicznych zdjęć mojej żony z wycieczki. Zawsze kończy się na tym, że wszystko, co znajduje, muszę sprawdzać dwa razy—jaki to ma sens, prawda?

Żeby być uczciwym, jeśli POTRZEBUJESZ dodatkowych funkcji, takich jak monitorowanie prędkości Wi-Fi lub czyszczenie przypadkowych kontaktów, to może Cleaner Kit się sprawdzi. Ale szczerze, to coś, co iOS już robi całkiem nieźle, jeśli zagłębisz się w ustawienia. Nie daj się nabrać na błyskotki, chyba że naprawdę masz techniczny bałagan.

Więc tak, Clever Cleaner jest prawdopodobnie najlepszym wyborem ogółem. Nie naprawi magicznie całkowicie problemów z przestrzenią na twoim urządzeniu (Apple KOCHA zmuszać nas do kupowania większej przestrzeni iCloud), ale przynajmniej nie próbuje cię okradać, robiąc to.