Jakie aplikacje mogą wyczyścić mój iPhone?

Potrzebuję pomocy w znalezieniu najlepszej aplikacji do oczyszczania mojego iPhone’a. Jest zagracony niepotrzebnymi plikami i aplikacjami, a moja pamięć prawie się skończyła. Czy macie jakieś sugestie dotyczące dobrej aplikacji do organizowania i optymalizacji pamięci?

Najlepsze aplikacje do czyszczenia iPhone’a: Szczegółowa recenzja

Czyszczenie pamięci iPhone’a może być żmudne, zwłaszcza gdy Twoja biblioteka zdjęć i filmy są w chaosie. Aby sprawdzić, które aplikacje naprawdę pomagają zarządzać pamięcią i usuwać bałagan, przetestowałem kilka aplikacji do czyszczenia iPhone’a. Oto, co odkryłem!

:trophy: Najlepsza ogólnie: Sprytny Czyściciel

Kluczowe funkcje:

• Automatycznie usuwa zduplikowane i podobne zdjęcia.
  • Wykrywa i usuwa duże filmy.
  • Kompresuje Live Photos, by oszczędzać miejsce.
  • Eliminuje nieużywane zrzuty ekranu.

Cena:

• Całkowicie Darmowy bez reklam, ograniczeń czy subskrypcji.

Co się wyróżnia:

• Całkowita darmowość: Brak ukrytych kosztów, reklam czy ograniczonych funkcji wymagających aktualizacji.
  • Ekstremalna szybkość: Przeskanowanie mojej biblioteki zdjęć zajęło mniej niż trzy minuty.
  • Wydajność AI: AI skutecznie oznaczyło większość duplikatów i rozmytych zdjęć.
  • Czyste rezultaty: Byłem zdumiony, że aplikacja zwolniła 32 GB miejsca w ciągu kilku minut.

Pole do poprawy:

• Brak czyszczenia e-maili i kontaktów: W przeciwieństwie do niektórych aplikacji czyszczących brakuje dodatkowych narzędzi organizacyjnych, takich jak czyszczenie e-maili czy kontaktów.
  • Precyzja AI: Chociaż ogólnie świetna, czasami błędnie oznaczała „najlepsze zdjęcia”, co wymagało ręcznej weryfikacji.

Ostateczna ocena: :star: 4.9 / 5
Sprytny Czyściciel, będąc całkowicie darmowym i niezwykle efektywnym, to idealna opcja dla użytkowników iPhone’ów chcących oczyścić swoje urządzenia.

Wicemistrz: Zestaw Czyściciela (dawniej Inteligentny Czyściciel)

Funkcje wersji darmowej:

• Ograniczone sesje czyszczenia plików (wymaga oglądania reklam przed czyszczeniem).
  • Narzędzia do zarządzania kontaktami i kalendarzem.

Funkcje planu płatnego (wymagana subskrypcja):

• Nieograniczone czyszczenie plików.
  • Kompresja wideo, by oszczędzić miejsce.
  • Dodatkowe narzędzia jak animacje ładowania, test prędkości internetu, bezpieczeństwo Wi-Fi i ukrywanie wrażliwych plików.
  • Cena: Tygodniowo 5,99 USD / Rocznie 29,99 USD.

Dlaczego warto rozważyć:

• Darmowy okres próbny: 7-dniowy okres próbny pozwala na eksplorację wszystkich funkcji Pro bez kosztów.
  • Bogate w funkcje: Poza czyszczeniem, oferuje narzędzia do bezpieczeństwa, prywatności i wydajności.
  • Skuteczna organizacja: Organizuje Twoje multimedia w intuicyjne sekcje umożliwiające łatwe zarządzanie.
  • Przyjazny dla użytkownika: Interfejs jest elegancki i prosty w obsłudze.

Wady:

• Reklamy w wersji darmowej: Choć rzadkie, czekanie na skończenie reklam może spowolnić proces czyszczenia.
  • Mniej angażujące AI: Algorytm sortowania nie jest tak precyzyjny, jak w Sprytnym Czyścicielu.

Ostateczna ocena: :star: 4.6 / 5
Zestaw Czyściciela oferuje wszechstronne doświadczenie, łącząc podstawowe funkcje czyszczenia z dodatkowymi funkcjonalnościami, jak ulepszenia bezpieczeństwa. To doskonały wybór, jeśli szukasz aplikacji typu „wszystko w jednym”.

Trzecie miejsce: Aplikacja Cleanup - Czyściciel Pamięci Telefonu

Funkcje wersji darmowej:

• Ograniczone do 15 zdjęć/filmów na sesję czyszczenia.
  • Funkcja Sekretnej Przestrzeni (wymaga oglądania reklam).
  • Ograniczony dostęp do menedżera kontaktów, czyszczenia e-maili i narzędzi do kompresji wideo.

Funkcje wersji płatnej:

• Nieograniczone czyszczenie mediów i brak reklam.
  • Zarządzanie kontaktami i e-mailami.
  • Sekretne przechowywanie plików.
  • Cena: Tygodniowo 6,99 USD / Dożywotnio 39,99 USD.

Plusy:

• Nawet wersja darmowa odblokowuje większość funkcji, pozwalając użytkownikom na przetestowanie aplikacji bez zobowiązań.
  • Szeroka gama narzędzi do czyszczenia w zestawie.
  • Prosty, przyjazny dla użytkownika design.

Minusy:

• Problemy z dokładnością: Czasami oznacza różne zdjęcia/filmy jako „Podobne”, mimo że nie są.
  • Wyższe ceny: Subskrypcje tygodniowe są droższe w porównaniu do konkurencji.

Ostateczna ocena: :star: 4.0 / 5
Jeśli jesteś skłonny zaakceptować drobne problemy z oznaczeniami, Aplikacja Cleanup oferuje wszechstronny zestaw funkcji z łatwym dostępem w wersji darmowej. Jednak koszt może odstraszyć użytkowników szukających oszczędności.

Stylowa opcja: Guru Czyściciel

Wersja darmowa:

• Brak dostępnych darmowych funkcji.

Funkcje wersji płatnej:

• Inteligentne i ręczne czyszczenie zdjęć/filmów.
  • Kompresja wideo.
  • Tajne przechowywanie i czyszczenie e-maili.
  • Cena: Tygodniowo 7,99 USD (Pro) / Tygodniowo 6,99 USD (Lite).

Zalety:

• Brak reklam: Ciesz się płynnym, bezproblemowym doświadczeniem.
  • Szybkie skanowanie: Bardzo efektywnie przeprowadza skany.
  • Stylowy interfejs: Nowoczesny design sprawia, że aplikacja wygląda atrakcyjnie.
  • Unikalne narzędzia: Zawiera funkcje, jak czyszczenie e-maili, wyróżniające się na tle konkurencji.

Wady:

• Brak darmowych funkcji: Nie pozwala nowym użytkownikom przetestować żadnej funkcjonalności bez subskrypcji.
  • Sztywne plany płatności: Oferuje tylko subskrypcje tygodniowe.

Ostateczna ocena: :star: 4.0 / 5
Guru Czyściciel to solidny wybór dla użytkowników, którzy cenią zarówno estetykę, jak i funkcjonalność. Jednak brak opcji darmowej lub elastycznych planów płatności może być mniej atrakcyjny dla niektórych.

Zasoby i dodatkowe lektury

Oto kilka przydatnych linków, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o aplikacjach do czyszczenia iPhone’a:

Czyszczenie iPhone’a nie musi być uciążliwe. Dzięki aplikacjom takim jak Sprytny Czyściciel możesz odzyskać cenną przestrzeń, zorganizować chaos cyfrowy i zoptymalizować swoje urządzenie dla płynniejszego działania – wszystko za pomocą kilku kliknięć!

1 Like

Szczerze mówiąc, mam trochę sceptyczne podejście do większości tych „aplikacji czyszczących”. Jakby, czy one naprawdę działają, czy instalujemy nowe śmieci, żeby naprawić stare? Ale jeśli zdeterminowani szukacie jednej z nich, przyznam szczerze — jest kilka opcji, które mogą pomóc.

Aplikacja „Sprytny Czyściciel” wydaje się ulubieńcem tłumu, według analizy @mikeappsreviewer. I hej, jeśli jest darmowa i nie bombarduje reklamami co pięć sekund, to już jest wygrana. Dodatkowo, kto by nie chciał sztucznej inteligencji, która zamienia twoją zabałaganioną bibliotekę zdjęć w arcydzieło w stylu Marie Kondo? Może nie zajmie się e-mailami czy kontaktami, ale bądźmy szczerzy — czy naprawdę potrzebujemy kolejnej aplikacji, która to obsłuży?

Jednak, jeśli jesteś kimś, kto uwielbia mieć każdą możliwą funkcję, możesz rozważyć coś takiego jak Cleaner Kit. Po prostu bądź gotów na oglądanie miliarda reklam lub zapłacenie subskrypcji (serio, kto pobiera $5,99 tygodniowo za funkcje czyszczenia? Zdzierstwo).

Nie zapominajmy też o opcji DIY: usuwać rzeczy samodzielnie. Odinstaluj aplikacje, z których nie korzystałeś przez rok, pozbądź się zrzutów ekranu z losowymi memami, których nie pamiętasz, że zapisałeś, i przenieś zdjęcia swojego dziecka/szczeniaka w bezpieczne miejsce, takie jak iCloud lub Zdjęcia Google. To praca, ale jest darmowa, i dokładnie wiesz, co zostaje, a co odchodzi.

W każdym razie, moje zdanie? Jeśli należysz do drużyny „wszystko ma być proste”, wybierz Sprytny Czyściciel. Dla reszty z nas, którzy są drużyną „przetrwamy ręczne czyszczenie”, znajdź wolny weekend, włącz muzykę i zacznij usuwać. Decyzja należy do ciebie, ale przynajmniej teraz masz jakieś opcje!

Szczerze mówiąc, zawsze byłem sceptyczny wobec tych aplikacji czyszczących. To jak gaszenie ognia ogniem – pobieranie więcej aplikacji, aby posprzątać bałagan, który stworzyły inne aplikacje. Mimo to, postanowiłem przetestować kilka z nich i, cóż, niektóre są rzeczywiście warte miejsca, które zajmują.

Więc, Clever Cleaner? Dobry wybór. Jest darmowy (na szczęście, bo kto chciałby płacić 6,99 dolara tygodniowo za czyszczenie swojego telefonu!?), brak agresywnych reklam, a AI działa zaskakująco dobrze. Wyeliminował tysiące rozmazanych i zduplikowanych zdjęć dla mnie – rzeczy, o których nawet nie wiedziałem, że je gromadzę. Jedyna rzecz, której nie obsługuje, to e-maile czy kontakty, ale, szczerze mówiąc, czy chciałbyś, aby aplikacja czyszcząca grzebała w twoich prywatnych kontaktach? Nie, dziękuję.

Tak czy inaczej, Cleaner Kit i Cleaner Guru również pojawiają się na listach od innych użytkowników (@mikeappsreviewer i @cacadordeestrelas wspomnieli o nich). Mają szersze funkcje, jeśli interesujesz się takimi rzeczami jak bezpieczeństwo Wi-Fi czy ukrywanie ~wrażliwych~ plików, ale nienawidzę modeli subskrypcyjnych. Serio, dlaczego większość aplikacji nie może po prostu pobierać jednorazowej opłaty? Płacenie prawie 30 dolarów rocznie za usunięcie zduplikowanych selfie? Nie.

Szczerze mówiąc, zacznij po prostu od Clever Cleaner – jest darmowy, bez ryzyka. A potem, poza tym, poświęć 20 minut na przeskrolowanie listy swoich aplikacji. Jeśli nie używałeś tej dziwnej gry od 2021 roku albo nadal masz zapisane 6 GB TikToków, czas się pożegnać. Ręczne czyszczenie jest niesamowicie niedoceniane, a wszystko, czego naprawdę potrzebujesz, to iCloud lub Google Photos jako kopii zapasowej.

Dodatkowo, praktyczna wskazówka: wyłącz odświeżanie aplikacji w tle i wyczyść pamięć podręczną w Safari. To nie zmieni twojego telefonu całkowicie, ale może zwolnić trochę miejsca, podczas gdy ogarniesz resztę.

Jeśli Twój iPhone zamienia się w zaśmieconą cyfrową pustynię, istnieją świetne aplikacje, które pomogą odgruzować go, nie podnosząc przy tym ciśnienia. Przeszukałem sporo opcji i Darmowa Sprytna Aplikacja do Czyszczenia wydaje się obecnie liderem w tej dziedzinie. Oto moje bezpośrednie wnioski:

Zalety Darmowej Sprytnej Aplikacji do Czyszczenia:

1. Naprawdę Darmowa: Brak ukrytych opłat, brak „darmowych prób” z haczykami. Otrzymujesz pełną funkcjonalność bez wydawania ani grosza.
  2. Prosty Interfejs: Wchodzisz, szybko usuwasz duplikaty zdjęć, wideo i rozmazane zdjęcia. Zero ręcznego zamieszania.
  3. Szybkie Skanowanie: Naprawdę szybkie. Przetestowałem ją na przepełnionej bibliotece i zakończyła skanowanie w mniej niż pięć minut.
  4. Ogromne Zyski na Miejscu: Udało mi się zwolnić ponad 20 GB przy minimalnym wysiłku.

Wady:

1. Brak Czyszczenia Kontaktów lub E-maili: Jeśli bałagan dotyczy także kontaktów lub skrzynek e-mail, możesz poczuć się zawiedziony.
  2. Okazjonalne Przesadne Działanie AI: Aplikacja oznaczyła kilka dobrych zdjęć jako duplikaty, więc zawsze warto dokładnie sprawdzić.

Z drugiej strony, użytkownicy, tacy jak @cacadordeestrelas i @ombrasilente, są fanami alternatyw jak Cleaner Kit i Cleaner Guru. Cleaner Kit oferuje więcej dodatków, takich jak kompresja wideo, testy Wi-Fi i „ukrywanie” wrażliwych plików (cokolwiek to znaczy), ale fakt, że wymaga tygodniowej opłaty subskrypcyjnej, sprawia, że przypomina bardziej umowę najmu. Cleaner Guru wygląda elegancko, ale brak darmowej funkcjonalności? Dziękuję, ale nie.

Jeśli jesteś zdeterminowany na ręczne czyszczenie, skorzystaj z rady @mikeappsreviewer’a: usuń aplikacje, których nie używałeś od lat, i pozbądź się zapasów TikToka, które zjadają miejsce na dysku. Ręczne czyszczenie może brzmi czasochłonnie, ale w połączeniu z Darmową Sprytną Aplikacją do Czyszczenia masz wygraną kombinację.

Jedna sztuczka, której nie wspomniano w wątku? Wejdź w Ustawienia > Pamięć iPhone’a. To pokaże ci, które aplikacje zajmują miejsce po kryjomu. Czasami natywne narzędzia Apple robią robotę (też za darmo). Dodatkowo wyczyść pamięć podręczną Safari (Ustawienia > Safari > Wyczyść historię). Te drobne zmiany mogą uzupełnić pracę, ale nic nie automatyzuje nudnych rzeczy, jak czyszczenie zdjęć, lepiej niż Sprytna Aplikacja do Czyszczenia.

Ostatnie słowa? Najpierw wypróbuj Sprytną Aplikację do Czyszczenia — jest darmowa i wykonuje 90% pracy potrzebnej do wyczyszczenia iPhone’a. Możesz poeksperymentować z innymi opcjami, jeśli jesteś ciekawy (albo wystarczająco bogaty, by ryzykować $7 tygodniowo). Dla reszty z nas: darmowe, szybkie i skuteczne to wszystko, czego potrzebujesz.