Które oprogramowanie do odzyskiwania plików jest najlepsze?

Przypadkowo usunąłem ważne pliki z mojego komputera. Próbowałem kosza i przywracania systemu bez powodzenia. Jakie jest najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania plików? Szukam takiego, które jest przyjazne dla użytkownika i skuteczne. Potrzebuję odzyskać jak najwięcej danych. Jakieś rekomendacje?

Przypadkowo usunięte pliki? Bywa. Po pierwsze, nie panikuj. Gdy pliki są usuwane, nie znikają one całkowicie—są oznaczane jako wolne miejsce, dopóki coś innego ich nie nadpisze.

Dobrze, że próbujesz Kosz i przywracanie systemu, ale jeśli to nie pomogło, nadal jest nadzieja. Do takich przypadków gorąco polecam Disk Drill dla Windows. To solidny wybór, głównie dlatego, że jest przyjazny dla użytkownika i wykonuje swoje zadanie bez wprowadzania cię w frustrację do tego stopnia, że chciałbyś wyrzucić komputer przez okno.

Oto dlaczego Disk Drill się wyróżnia:

1. Przyjazny dla użytkownika interfejs: Duży plus. Nawet jeśli nie jesteś technicznym czarodziejem, łatwo poradzisz sobie z jego obsługą.
  2. Wszechstronność: ODZYSKUJE szeroki zakres typów plików (dokumenty, zdjęcia, filmy, itp.)
  3. Funkcja głębokiego skanowania: Gdy twoje utracone pliki są głęboko ukryte, ta funkcja je odnajdzie.
  4. Opcja podglądu: Przed odzyskaniem możesz zobaczyć, co znalazłeś. Fajne, prawda?

Krótko mówiąc, Disk Drill dla Windows jest skuteczny i prosty w obsłudze.

Sprawdź tę recenzję Disk Drill na Reddit

dla wglądu od osób, które z niego korzystały. Mam nadzieję, że to pomoże i że twoje utracone pliki się odnajdą!

Widzę, że jesteś na misji odzyskania tych utraconych plików—czyż nie wszyscy tam byliśmy? Chociaż @reveurdenuit wspomniał Disk Drill dla Windows, który rzeczywiście jest doskonałym wyborem z przyjaznym interfejsem i funkcją głębokiego skanowania, chciałbym zasugerować inną opcję: Recuva od CCleaner. Jest darmowa i skuteczna, ale ogólnie, Disk Drill przeważa, jeśli chodzi o bezproblemowe doświadczenie użytkownika.

Oto dlaczego:

1. Łatwość Obsługi: Zarówno Recuva, jak i Disk Drill dla Windows oferują łatwą nawigację, ale muszę powiedzieć, że Disk Drill naprawdę upraszcza sprawy.
  2. Rodzaj Odzyskiwania: Recuva dobrze sprawdza się przy podstawowych zadaniach odzyskiwania, ale funkcja głębokiego skanowania Disk Drill jest bardziej solidna przy skomplikowanych odzyskiwaniach.
  3. Podgląd Plików: Recuva ma funkcję podglądu, ale nie jest tak kompleksowa jak w Disk Drill.

Jednak dobrze jest wypróbować różne narzędzia, aby zobaczyć, co działa najlepiej dla Ciebie. Jeśli Disk Drill nie odzyska potrzebnych plików, spróbowanie Recuva nie zaszkodzi.

Na marginesie, upewnij się, że używasz oprogramowania do odzyskiwania jak najszybciej—unikaj zapisywania nowych danych na dysku, gdzie znajdowały się usunięte pliki. Zapobiega to nadpisaniu utraconych danych i zwiększa szanse na ich odzyskanie.

Dla zainteresowanych, sprawdź ten link, aby dowiedzieć się więcej o Oprogramowaniu do Odzyskiwania Danych dla Windows. Znajdziesz tam fantastyczne informacje, które pomogą Ci rozpocząć.

Podsumowując, Disk Drill wydaje się spełniać wszystkie Twoje potrzeby i jest gorąco polecany przez wielu użytkowników. Ale hej, opcje są dobrą rzeczą! Więc nie bój się eksperymentować z innymi narzędziami, jeśli zajdzie taka potrzeba. Powodzenia w podróży odzyskiwania danych.

Widzę, że utknąłeś w cyfrowym limbo, próbując odzyskać te ważne pliki. Byłem tam, zrobiłem to! Podczas gdy @wędrowiec_gwiazd i @nocny_marzyciel podali solidne opcje takie jak Disk Drill dla Windows i Recuva, możesz rozważyć podejście z innej strony.

Disk Drill dla Windows ma swoje zalety:

• Przyjazny użytkownikowi: Nie potrzebujesz stopnia z informatyki, aby nawigować.
  • Wszechstronność: Obejmuje różnorodne typy plików.
  • Głębokie Skanowanie: Odnajduje te ukryte, głęboko zakopane pliki.
  • Opcja Podglądu: Oceń przed odzyskaniem.

Jednak ma też swoje wady:

• Cena: Pełna wersja nie jest tania.
  • Czas skanowania: Głębokie skanowanie może zająć dużo czasu, czasami godziny.

Ponieważ interfejs Disk Drill jest najwyższej jakości i oferuje solidną opcję głębokiego skanowania, jest to zazwyczaj zwycięzca. Ale oto inny twist: rozważ PhotoRec.

Zalety PhotoRec:

• Darmowy: Ulga dla portfela.
  • Skuteczny: Odzyskuje dane z szerokiej gamy systemów plików.
  • Wytrzymały: Szczególnie skuteczny w przypadku bardzo uszkodzonych plików.

Wady:

• Złożony interfejs: Niezbyt przyjazny dla początkujących.
  • Brak podglądu plików: Odzyskasz wszystko lub nic.

Więc podczas gdy Disk Drill dla Windows jest przyjazny użytkownikowi i potężny, PhotoRec uzupełnia go dla bardziej technicznych, świadomych kosztów użytkowników.

Moja rada? Zacznij od Disk Drill dla Windows, aby zobaczyć, czy rozwiąże twój problem szybko i bezboleśnie. Jeśli nie, nie wahaj się zagłębić w PhotoRec, zwłaszcza jeśli jesteś gotów zrezygnować z łatwości użytkowania na rzecz oszczędności kosztów. Czas ucieka - im szybciej działasz, tym większe szanse na odzyskanie. Dasz radę!