Küçük işletmelere yönelik güvenilir bir yönetim yazılımı arıyorum. Mevcut sistemim eski ve verimsizliklere neden oluyor. Kullanıcı dostu ve uygun maliyetli bir şey arıyorum—herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Eğer mevcut sisteminiz güncel değilse, dürüst olmak gerekirse onu çalışır durumda tutmaya çalışırken muhtemelen zaman ve para kaybediyorsunuz. Günümüz küçük işletmeleri operasyonları kolaylaştıran yazılımlara ihtiyaç duyuyor, nokta-com balonunda kodlanmış gibi hissedilen bir şeye değil. Zoho’yu inceleyin—CRM’den envantere kadar her şeyi kapsayan bir pakete sahipler ve oldukça uygun fiyatlı. Basitlik arıyorsanız, Wave fatura ve temel finans yönetimi için mükemmel, ve tahmin edin ne? Ücretsiz. Ücretsiz bazen ‘sınırlı’ anlamına gelse de, ihtiyaçlarınızı gerçekten karşılayabilir.
Şimdi, hafif bir abartı istiyorsanız (yakında büyümeye hazırlanıyorsanız kötü bir şey değil), QuickBooks Online bir nedenden dolayı büyük bir isim. Evet, daha pahalı ama kullanıcı dostu, entegrasyonlar sunuyor ve sadece muhasebeden fazlasını yapıyor. Ancak şimdiye kadar çok temel bir şey kullandıysanız, bir öğrenme sürecine hazırlıklı olun. Ah, ve Monday.com—eğer verimsizlikleriniz düzensizlikten kaynaklanıyorsa, proje yönetimi ve ekip iş birliği için iyi bir seçenektir.
Lütfen kendinizi şansa bırakmayın ve 3 yıldızlı incelemelere sahip ve neredeyse işlevsel olmayan bir kullanıcı arayüzüne sahip rastgele niş yazılımlardan uzak durun. Bu sistemler için destek bulmak tam bir kabus. Mümkünse ücretsiz denemeleri test edin—iş ihtiyaçlarınıza uygun olmadan önce taahhütte bulunmanın anlamı yok!
Küçük işletme yönetim yazılımlarından bahsediyorsak, hemen ‘özellikler çokluğu’ platformlarına yüklenmeye karşı çıkarım. Tabii, @cazadordeestrellas Zoho ve QuickBooks’tan bahsetti ve evet, sağlamlar. Ancak eski bir sistemden yeni çıkan biri için, ihtiyacınız olan son şey, temel matematikle mücadele ettikten sonra kendinizi doğrudan kalkülüse atlamış gibi hissedeceğiniz bir yazılım paketi.
Öncelikle, FreshBooks’a bir göz atın. Basit, kullanıcı dostu ve mobil uygulamaları GERÇEKTEN KULLANILABİLİR (denediklerimden bazıları sanki pastel boya çizimleri gibiydi). Bonus: Zaman takibi, harcamalar ve faturalandırmayı aşırı karmaşık süslemeler olmadan entegre edebilirsiniz. Ve fiyatlandırma? Makul, QuickBooks’ta ekler ekledikçe kalbinizi sıkıştıracak kadar pahalı değil.
Ayrıca, cesaretimi toplayıp söyleyebilirim ki, Trello + entegrasyonlar küçük ekipler için gizli kahraman olabilir. Muhasebe darboğazınızsa, buna bir de Xero ekleyin—basitliğe vurgu yapıyorlar ve yine de bir okul projesi gibi hissettirmeden cilalı, profesyonel bir görünüm sunuyorlar.
Son olarak, bir ‘dikkat’ notu bırakmam gerekiyor—her şeyi tek bir araçta toplamanıza gerek yok. Her işi yapan bir sistem cazip gelebilir ama onu yönetmek için yetersiz personelle karşı karşıya kalırsanız başınızı ağrıtabilir. İncelemeleri çapraz kontrol edin (üç değil, 100’den fazla) ve ‘yapay zeka ile kolaylık’ vaat eden ama karmaşık paneller sunan albenili girişimlerden kaçının. Basitlik daha iyi ölçeklenir.
Bu arada kendim 'Wave’i önermem, btw. @cazadordeestrellas ücretsiz olduğunu belirtti (doğru), ancak gerçekten temel bir şey yapmıyorsanız, sınırlarına hızlıca ulaştığınızı göreceksiniz. Büyümeyi iyi yönetemiyor, fikrimce. Ve o yükseltmeler mi? Genelde hayal kırıklığı yaratıcı.