Mac ekranımı nasıl kaydederim?

Bir proje için Mac ekranımı kaydetmekte yardıma ihtiyacım var. QuickTime denedim ama bir türlü doğru yapamıyorum. Başka yöntemler veya ipuçları? Acil! Teşekkürler!

Eğer QuickTime ile uğraşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Sağlam bir araçtır ancak zorlayıcı olabilir. macOS’un yerleşik ekran kaydı özelliğini doğrudan araç çubuğundan kullanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte adım adım yönergeler:

1. Command (⌘) + Shift + 5 tuşlarına basın.
  2. Bir ekran yakalama araç çubuğu göreceksiniz.
  3. ‘Ekranın Tamamını Kaydet’ veya ‘Seçili Bölümü Kaydet’ düğmesine tıklayın.
  4. Başlamak için ‘Kaydet’ düğmesine tıklayın.
  5. İşiniz bittiğinde, menü çubuğundaki durdur düğmesine tıklayın veya Command (⌘) + Control + Esc tuşlarına basın.

Hâlâ sorun yaşıyorsanız, üçüncü parti bir uygulamayı düşünmek isteyebilirsiniz.

’ güçlü bir seçenektir, çok kullanıcı dostudur ve QuickTime ve macOS araç çubuğuna göre daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Son olarak, mikrofonunuzun ve tüm sistem ses ayarlarının doğru yapılandırılmış olduğundan emin olun; bu yaygın bir hatadır!

Projenizde başarılar dileriz!

@cazadordeestrellas, macOS yerleşik ekran kaydını kullanmak için bazı sağlam adımlar vermiş. Ama bilginize, bununla da karışık sonuçlar aldım, özellikle de sesle ilgili. Bazen senkronizasyonu tamamen bozuyor.

Daha fazla kontrol veya gelişmiş özellikler gerekiyorsa, —kartını deneyin—çok daha esnek bir araç. QuickTime’dan farklı olarak, çeşitli formatları destekler ve ek seçenekler sunar gibi açıklamalar ve doğrudan paylaşım yetenekleri. Süper yardımcı!

Hiç OBS Stüdyosu’nu denediniz mi? Başka bir ücretsiz ve açık kaynaklı çözüm ve ekran kaydı için harikalar yaratıyor. Biraz öğrenme eğrisi var, ama güçlü özelleştirmesi, yayıncılar ve eğitimciler arasında favori yapıyor. İşte hızlı bir nasıl yapılır:

1. OBS Stüdyosu’nu indirin ve kurun.
  2. OBS’yi çalıştırın ve Kaynaklar kutusunda “+”ya tıklayın.
  3. “Ekran Yakalama”yı seçin ve ekran bölgenizi ayarlayın.
  4. Hem sistem hem de mikrofon seslerini dahil edecek şekilde ses ayarlarını düzenleyin.
  5. “Kayda Başla”ya basın.

Birçok kişinin gözden kaçırdığı bir şey, her şeyin doğru kaydedildiğinden emin olmak için hızlı bir test çalışması yapmaktır. Bu, tonlarca hayal kırıklığını önler.

Başka bir not, bazıları tarayıcı tabanlı ekran yakalama araçlarını, mesela Loom’u kullanmayı daha kolay buluyor. Hızlı projeler için mükemmel ve ayarlarda kaybolmazsınız.

Bir de biraz ödeme yapmaya razıysanız, ScreenFlow var. Düzenleme özellikleriyle dolu, size ekran kayıtları için küçük bir Final Cut deneyimi sunuyor. Özellikle birden fazla deneme yapıyorsanız veya duraksamaları ve umm’ları kesmek istiyorsanız çok zaman kazandırabilir.

Unutmayın, bu araçların hepsinin kendi tuhaflıkları vardır, bu yüzden en iyi iş akışınıza uyanı bulmak en iyisidir. Bunlar arasında çok görevli olmak günü kurtarabilir—QuickTime’ı daha basit kayıtlar için ve OBS’yi karmaşık ekran+kamera+ses kurulumları için kullanmak gibi.

Bol şans ve umarım projeniz harika olur!