Próbuję skopiować ekran mojego iPhone’a na Firestick, ale to nie działa. Śledziłem kilka poradników online, ale ciągle napotykam problemy. Czy ktoś może przeprowadzić mnie przez kroki lub zasugerować, co może być nie tak? Naprawdę muszę to uruchomić dla projektu.
Musisz sprawdzić, czy oba urządzenia są w tej samej sieci WiFi. To zazwyczaj pierwszy problem, który trzeba rozwiązać. Czy próbowałeś użyć ‘aplikacji do przesyłania ekranu Docast’? Jest dość niezawodna do lustrzanego odbicia iPhone’a na Firesticku. Pobierz ją na oba urządzenia, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie i łatwo je połącz. Jeśli to nie zadziała, czasami ponowne uruchomienie obu urządzeń może pomóc zresetować połączenie. AirPlay nie zawsze może być kompatybilny, więc użycie aplikacji zewnętrznej, takiej jak Docast, może zdziałać cuda.
Jeśli Twoje Firestick nie pojawia się podczas próby lustrzanego odbicia, może to być problem z ustawieniami. Przejdź do menu ustawień na Firesticku, przejdź do ‘Wyświetlacz i dźwięki’, a następnie ‘Włącz lustrzane odbicie wyświetlacza’.
Jeśli wszystko inne zawiedzie, upewnij się, że zarówno Twoje Firestick, jak i iPhone mają najnowsze aktualizacje. Przestarzałe oprogramowanie często może powodować problemy z łącznością.
Aby uzyskać bardziej szczegółowe instrukcje i pobrać aplikację, sprawdź Oficjalną stronę aplikacji Docast. Jest tam przewodnik krok po kroku, który może pomóc w rozwiązywaniu innych problemów.
Mam nadzieję, że to pomoże, i daj znać, jeśli napotkasz więcej problemów!Hej, wygląda na to, że masz trochę trudności z mirroringiem. Chociaż @shizuka udzielił solidnych porad i kroków dotyczących korzystania z ‘aplikacji do mirroringu ekranu Docast’, przyjrzyjmy się innemu kątowi, aby bardziej kompleksowo rozwiązać Twój problem.
Najpierw upewnij się, że zarówno Twój iPhone, jak i Firestick są dokładnie w tej samej sieci WiFi, ponieważ to często może być źródłem problemu. Ale jeśli to już zostało potwierdzone, rozważmy kilka dodatkowych rzeczy:
-
Jakość Sieci: Nawet jeśli oba urządzenia są w tej samej sieci, jakość połączenia może wpływać na mirroring. Upewnij się, że masz silny i stabilny sygnał WiFi. Czasami po prostu przemieszczenie się bliżej routera może zrobić dużą różnicę.
-
Sprawdź Zakłócenia: Inne urządzenia korzystające z tej samej sieci WiFi mogą powodować zakłócenia. Spróbuj tymczasowo odłączyć niektóre urządzenia, aby sprawdzić, czy to pomoże.
-
Ustawienia AirPlay: Nawet jeśli AirPlay może być mniej niezawodny, sprawdź, czy nie ma wewnętrznych konfliktów. Przejdź do ‘Ustawienia’ na swoim iPhone, stuknij w ‘AirPlay’ lub ‘Mirroring ekranu’ i upewnij się, że jest prawidłowo skonfigurowane.
-
Kompatybilność Urządzeń: Niestety starsze modele Firestick mogą nie w pełni obsługiwać zaawansowanych funkcji mirroringu. Zweryfikuj, czy Twój Firestick jest jednym z nowszych modeli.
Jeśli przeszedłeś przez wszystkie te dodatkowe kontrole i nadal jest to niemożliwe, możesz rozważyć inną aplikację zewnętrzną: AllCast. Działa podobnie do Docast i może zapewnić inne doświadczenie.
Na koniec, dla każdego, kto chce wypróbować aplikację wspomnianą przez Shizuka, oto bezpośredni link do Aplikacja Docast do Mirroringu Ekranu.
Mam nadzieję, że te wskazówki pomogą! Daj znać, jak to się potoczyło lub jeśli wciąż jesteś utknął. Czasami dziwny, mały szczegół może przeszkodzić, więc nie poddawaj się!