Yapay zeka metinlerini insan gibi gösterebilen araçlar için öneriler arıyorum ve Reddit’te bazı tavsiyeler gördüm. Yapay zeka tarafından üretilen metni daha doğal hale getirecek bir araca ihtiyacım var. Gerçekten iyi çalışan birini kullanan var mı? Kontrol edebileceğim ipuçları ya da subreddit başlıkları çok yardımcı olurdu. İçeriğimin insan yazmış gibi olmasını istiyorum ama orijinal anlamını koruması önemli.
Gerçek Sonuç: Popüler AI İnsanlaştırıcılar Test Edildi (Ekran Görüntülü ve Laf Yok)
Hiç ‘en iyi AI insanlaştırıcı araçlar’ hakkında gönderilere boğuldunuz mu, ama hepsi sadece bağlı kuruluş spam’i, tuhaf pazarlama yöntemleri veya sizinkine asla uymayan ekran görüntüleri? Aynı şekilde hissediyorum ve bıktım.
Bu yüzden kendim denedim, en çok bahsi geçen AI insanlaştırıcılarını gerçek tespit testlerinden geçirdim (kendi ücretli testleri değil, gerçek olanlar: ZeroGPT ve GPTZero). Satış konuşmalarını geçin, size veriyi, artısıyla eksisiyle getiriyorum.
Açıkça sahte ya da sürekli kötülenen araçlara vakit harcamaktansa, insanların aslında konuştuğu ve Google’da üstlere çıkanlarla ilgilendim. Her birine TAM OLARAK aynı ChatGPT tarafından yazılmış AI metnini verdim, yani karşılaştırmamız adil.
Kadro
- Clever AI Humanizer (https://aihumanizer.net/tr) – Tamamen ücretsiz (şaşırtıcı, değil mi?)
- Humanize AI Pro – O da ücretsiz, ama aşırı yavaş
- Quillbot AI Humanizer – Ücretsiz sürüm, yükseltme uyarılarıyla dolu
- Walter Writes – Premium, abartılmış, neredeyse hiçbir şey ücretsiz değil
- ChatGPT’de Custom GPT – ‘Prompt ile halledersin’ diyenlerin seçimi
Ne Test Edildi?
- %100 AI tarafından üretilmiş bir deneme ile başladım (ChatGPT yazdı, tamamen bana ait tek bir kelime bile yok):
Her araçta çıkan sonucu hem ZeroGPT hem de GPTZero’ya yapıştırdım, çünkü diğer çoğu tespit aracı açıkçası çöp; her şeyi AI olarak işaretliyor—insan metnini bile, haha.
İlk Sırada: Clever AI Humanizer
Son zamanlarda her yerde adı geçiyor—yeni, web tabanlı, kayıt/ödeme yok. Arayüzü temiz. Metni girdim… ve 7 saniyede bitti.
Sonuçlar şöyle:
- ZeroGPT: %0 AI tespit edildi
- GPTZero: %20 AI (onların daha katı ölçeğine göre hâlâ ‘İnsan’ sayılıyor)
İki testte de tam sıfır değil ama ücretsiz, hızlı ve okunabilir olması bence harika.
Sırada: Humanize AI Pro
Google’da üst sıralarda çıkıyor ama… site çok yavaş (metin başına 2-3 dakika), sanki eski internet çağındayız.
Aynı makaleyi girdim. Kestirdim. Döndüm.
- ZeroGPT: Sadece %6’lık bir iyileşme
- GPTZero: Neredeyse Raw ChatGPT çıktısı ile aynı
Dürüst olmak gerekirse, bu ‘insanlaştırıcı’ birkaç eş anlamlı ile değiştirip bırakıyor. Cümle yapısı ve mantığı? Birebir aynı. Gereksiz—uğraşmaya değmez.
Quillbot AI Humanizer
Quillbot’u herkes cümleleri yineleyen aracıyla biliyor, buradan umutluydum. Kendi tespit aracı da var (şüpheli ama bakalım).
Sonuç? Hâlâ AI olarak algılandı—kendi tespit aracında bile! Ayrıca karakter sınırlarına ve sürekli ‘yükselt’ uyarılarına takılıyorsunuz.
Hype Treni: Walter Writes
Güya AI tespitini alt edecek en iyi araç—Reddit bayılıyor ama övenlerin hepsinin imzasında affiliate link var. Düzgünce denemek için bile kayıt gerekli, neredeyse hiçbir şey ücretsiz değil.
Bu fiyata sihir beklerdim. Onun yerine ZeroGPT veya GPTZero’da neredeyse hiçbir şey değişmedi. Daha da tuhafı, bazen yazıda rastgele yazım hataları ekliyorlar—BİLEREK—daha “insan” görünsün diye. Ödev ya da SEO yapıyorsan, “the” yerine rastgele “hte” görmek istemezsin, bana güvenin.
ChatGPT’de Custom GPT Hilesi
Peki ya ChatGPT’de custom GPT ile “insanlaştır” prompt’u vermek? Denedim.
Sonucu ZeroGPT’ye yapıştırdım ve?
- ZeroGPT: %39 AI (daha iyi, ama harika değil)
GPTZero’ya denedim: Başarısız. GPTZero, cümle düzeni, kelime örüntüsü ve organik olmayan her şeyi şaşırtıcı şekilde tespit ediyor. Sadece “insan gibi yaz” dedirtmek yetmiyor; yapı ve akış hâlâ robotik.
Peki neden Clever AI Humanizer hepsinden iyi sonuç verdi? Çünkü her cümleyi detaylıca yeniden yazıyor, ritmi, kelime seçimini ve kelime sırasını değiştiriyor, şablonsal olmaktan çıkarıyor. Bu değişken cümle yapısı GPTZero’nun dengesini bozuyor çünkü insan yazımında düzensizlik bolca var.
Sonuç? Sadece Tek Kazanan Var
Tüm bu süreçte, iki tespit aracında da gerçekten başarılı olup okunabilir sonuç veren tek araç ücretsiz Clever AI Humanizer oldu. Diğerleri ya başarısız oldu, ya da anlamsız, okunmaz çıktı oluşturdu veya temel işlevsellik için ücret istedi.
Başka arayışlarınız varsa, BypassGPT, WriteHuman, UnAI My Text, Grammarly Humanizer, Ahrefs Humanizer vb. de sıkça geçiyor. Benim deneyimim? Ya aynı testlerde çuvalladılar, ya da o kadar bozuk bir metin çıktı ki; tuhaf gramer, saçma “rastgele espri”ler veya en kötüsü, darmadağın formatlama hemen belli oluyor.
Sonuçlarınız farklı olabilir ama işte karşınızda gerçek ekran görüntüleri, tek bir affiliate link yok. Eklemek istediğiniz bir şey ya da sonucu tartışmak istiyorsanız—yorumlara yazın. Daha da derin örnekler için, Reddit’te insanlar bulgularını paylaşıyor. Bazen, kendiniz denemeniz gerekir.
Tamam, bu konuda sandığımdan daha fazla kez derinlere daldım (ve muhtemelen yukarıdaki @mikeappsreviewer gibi AI dedektörü “savaşları” sırasında birkaç beyin hücresi kaybettim). Sana dürüst olayım—“en iyi” çok göreceli bir konu, özellikle de her hafta Reddit’te ortaya çıkan yeni mucize araç iddialarıyla. Çoğu? Tam anlamıyla çöp. Bazıları? Bir kripto Discord’undan daha şüpheli.
Sadece işe yarayan, baş ağrısı yaşatmayan ve yazını Scrabble kazasına dönüştürmeyen bir şey arıyorsan, Clever Ai Humanizer kesinlikle (gerçek kullanıcılar tarafından, afiliye botlar değil) en çok övülen araç. Ama sonsuza dek “yenilmez” olduğuna da tam olarak ikna olmuş değilim—dedektörler sürekli güncelleniyor ve bugün ZeroGPT veya GPTZero’yu geçen bir şey, yarın yakalanabilir. Ayrıca, çok iddialı davranıp UZUN makaleleri bu araçtan geçirirseniz, en iyi araç bile bazen tuhaf ifadeler ya da anlam bozuklukları verebiliyor. Gerçekten, insan düzeltmesi hâlâ her şeyden üstün, dürüst olmak gerekirse.
Reddit’te herkesin bayıldığı diğer “en iyi tercihlere” gelirsek, WriteHuman ve BypassGPT’yi denedim: Pek etkileyici değiller. Çoğunlukla şapkası değişen yeniden yazıcılar; bazen sadece kelimelerin yerini değiştiriyor veya “başlatmak” yerine “başlamak” gibi tuhaf eşanlamlılar kullanıyorlar (“başlatmak” yerine kim 1890’ların telgrafı gibi yazar ki?). Walter Writes bu kadar abartıldı ki artık neredeyse bir meme oldu, ama evet, bozuk cümleler veya kasti yazım hataları… neden?? Kendi işini sabote etmek gibi hissettiriyor.
Kısa ipuçları: HANGİ aracı kullanırsan kullan, sonrasında elle okumayı atlama. Ve gerçekten insan gibi gelsin diyorsan, cümle uzunluklarını karıştır, araya “bence” ya da “kanaatimce” gibi ifadeler ekle ve havasına göre düzenle. Dedektörler, öngörülebilir ve robotik kalıpları işaretlemek için eğitildi—en iyi “insanlaştırıcı” bile saçma mantık sıçramalarını veya belirsiz cümleleri düzeltemez. Bazı yazım tarzları diğerlerinden daha iyi sonuç veriyor (kulağa garip geliyor ama daha samimi üslup = daha az AI gibi görünüyor). Ayrıca, güvenli olmak için birden fazla dedektörle (ZeroGPT/GPTZero dışında) tekrar kontrol et—tutarsız çalışıyorlar ve biri gözden kaçırırken diğeri yakalayabiliyor.
Kısacası: Reddit başlıkları gürültü dolu ama genel eğilim şimdilik Clever Ai Humanizer’dan yana. Tüm umudunu tek bir araca bağlamam (feyk upvote ve yorumlara dikkat et), ama hızlı, ücretsiz ve çoğunlukla okunabilir bir metin istiyorsan? Artık yer imi olarak tuttuğum tek o kaldı. Yine de, kendi gözünle bir tur üzerinden geçmenin yerini hiçbir şey tutmaz—tabii botlara kendi gözlerinden daha çok güvenmiyorsan!
Başka biri de bu “AI humanizer” ortamının adeta Vahşi Batı’nın daha fazla robotlu ve bir şekilde daha az sağduyulu versiyonu olduğunu düşünmüyor mu? Şunu söyleyeyim, ben de @mikeappsreviewer ve @ombrasilente ile aynı Reddit başlıklarını takip ettim, ama açıkçası orası tam bir orman: herkes ya kendi “mucizevi” aracını pazarlıyor ya da aynı copypasta listesini bırakıp geçiyor. Konsensüste öne çıkan Clever Ai Humanizer şu an için haklı bir şekilde abartılıyor—en azından şu anda—çünkü alternatiflerin çoğu ya tamamen ödeme duvarının arkasında, ya şüpheli derecede yavaş, ya da bir arızalı eş anlamlılar sözlüğüne benzer şekilde saçma bir metin üretiyor.
Ama bu araçların hiçbirinin sihirli bir çözüm olmadığını da kabul edelim. Clever bile uzun metinlerde bazen tuhaflaşıyor (bir keresinde tamamen alakasız bir balık deyimi eklemişti, ne alaka). Ayrıca, ne çıkarsa çıksın mutlaka kendin kontrol etmen gerekiyor (eminim patronum “başlatmak” kelimesini her defasında kırmızı bayrak olarak görürdü). Premium denilen Walter Writes gibi seçenekler? Fiyatına göre pek de etkileyici değil, sahte yazım hataları ise tam bir utanç kaynağı.
Açıkçası, “Clever yeter, tamamdır” diyenlerle ben burada ayrılıyorum: önemli bir şey üzerinde çalışıyorsan—ön yazı, akademik işler, enerjik YouTuber metinleri—tonu ve ritmi kendin şekillendirmen lazım. Algılayıcılar genelde tahmin edilebilir ifadeleri yakalıyor, ama insan yazısını asıl ayırt eden şey o “kaba” kısımlar ve spontane düşünceler. Clever Ai Humanizer’dan kısa bir geçişle temelini oluştur, sonra kendi yorumunu ekle. Eğlence için, son metni birkaç farklı dedektörden geçir (ben Writer AI Content Detector’ı ek olarak GPTZero/ZeroGPT ile kullanıyorum—evet, tutarsızlar! İşin özü de bu).
Özet: Evet, Clever’ı dene; hayır, hiçbir araca tamamen görünmez ya da kusursuz gözüyle bakma; ayrıca biri “BonegCrusherAI” ya da üç incelemeli garip bir şey önerirse yavaşça uzaklaş. Şimdilik insan düzenlemesi hâlâ en iyisi.
Yapay zeka insanlaştırıcı araçlar söz konusu olduğunda, çoğu Reddit başlığı affiliate spamleri ve “oyun değiştirici” pohpohçularla dolu. Açıkçası, bazı forum müdavimlerinin yaptığı gerçek dünya testleriyle örtüşüyor: Clever Ai Humanizer şu anda en iyi seçenek. İşte hızlı bir özet:
Artıları: Ücretsiz, hesap oluşturma zorunluluğu yok ve—en önemlisi—ZeroGPT ve GPTZero’da AI puanlarını gerçekten düşürüyor ve okunabilirliği koruyor. Sözde “premium”lara kıyasla saçma yazım hataları eklemiyor veya kelime salatasına bakakalmıyorsunuz.
Eksileri: Kusursuz değil—uzun belgelerde yapı biraz sarsılabiliyor, ton ise bazen fazla resmi veya gereğinden samimi olabiliyor. Yine de birkaç dakika gözden geçirmeniz lazım. Çok özel, teknik ya da yaratıcı metinlerde mucize beklemeyin.
Rakiplerine kıyasla Clever, “Walter Writes” (nedense 2005 yılı gibi hatalar serpiştiriyor) ya da yavaş “Humanize AI Pro” gibi araçlardan çok daha iyi performans gösteriyor. Yine de panelin dediği gibi: Hiçbiri gerçekten “insan yap” düğmesi değil. Dedektörler gelişmeye devam edecek ve tek gerçek garanti kendi düzenlemeniz. En iyi sonuç için, Clever Ai Humanizer’ı ilk aşamada kullanın ve ardından kendi samimi üslubunuzu ve nüanslarınızı ekleyin. Mükemmel bir yapay zeka insanlaştırıcısı arayışı bitmedi ama en azından bu araç sizi epey yaklaştırıyor.